Forside Debat Er asfalt vigtigere end børn?

Er asfalt vigtigere end børn?

DEL
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Af folketingskandidat for SF, Karina Lorentzen Dehnhard, Sindalvej 4, 6000 Kolding

Der er ingen ende på borgmester-jubelen over regeringens transportudspil, der lægger pænt meget nyt  asfalt ud over Danmark. Jeg ville ønske, at selvsamme borgmestre kastede sig lige så meget ind i kampen for at sikre ordentlige vilkår for vores børn i institutionerne. Det er uforståeligt, at regeringen i en og samme uge brugte 112 milliarder kroner på et transportudspil, men sagde nej til SF’s forslag om at indføre en grænse for hvor mange børn, der skal deles om en voksen i vores vuggestuer og daginstitutioner.

Guderne skal vide, at de 2,1 milliarder, som forslaget om at give forældre tryghed for at deres børn bliver passet godt, når de går på arbejde og vores børn mere tid, tryghed og omsorg i hverdagen, er godt givet ud. For de penge kunne man sikre, at der ikke planlægges med, at pædagoger skal stå helt alene med børn, at der er mindst to til at åbne og lukke institutionen og at der er to til stede på stuerne i institutionens åbningstid. Forhold, der er åbenlyst nødvendige, hvis der skal være tid til at trøste, tørre næser og løse konflikter.

Man får det indtryk, at asfalt er en hel del vigtigere end børn for regeringen. Det er ærgerligt for vores børn, men det viser klare politiske prioriteringer. I 93 kommuner er man flere end tre børn pr. voksen i vuggestuerne, og i 83 kommuner er der flere end seks børn pr. voksen. I SF synes vi, det er alt for mange, når det handler om vores mindste små. 

https://fredericia.nemtilmeld.dk/38/
DEL