Enhedslisten skriver i en pressemeddelelse, at de vil tilbagekøbe bygningen Kongens Port 2, da deres tålmodighed er sluppet op.

Imellem to af voldens smukke bakker, lige ved Østerstrand, ligger der en øjebæ. Det er der desværre ikke noget nyt i.

Kommunen solgte bygningen til en investor som ingen betingelser eller krav havde i forbindelse med salget. Enhedslisten stod alene med modstanden dengang.  

Sidenhen er bygningen blevet videresolgt ad flere omgang. I økonomiudvalget og byrådet har vi flere gange debatteret bygningen Kongens Port 2.

Men hver gang vi har rettet henvendelse til ejer, fra kommune eller presse, bliver det lovet bod og bedring. Håndværkere rykker ind i en periode. Derefter ligger stedet øde hen igen.

Det er ikke kun et æstetisk problem. Byggepladsen omkring huset er farlig og ikke spærret af.

Nu har det stået på i alt for mange år. Vi kan kort sagt ikke leve med det!

Enhedslisten har derfor sendt følgende:  

Hej økonomiudvalgs-kolleger 

Det er snart et år siden vi talte om muligheden for at tilbagekøbe det gamle vandværk (da vi pludselig ikke havde noget anlægsloft), som er placeret mellem Kongens Port og Danmarks Bastion.

Dengang var argumentet fra ejernes side, at de snart var færdige med renovering af bygningen, hvorfor huset efterfølgende ville være pænt i forbindelse med betragtning af voldanlægget. Så vi droppede ideen.

Hvis man går en tur forbi bygningen i dag, vil man kunne se, at der ikke er sket det store. Området omkring bygningen ligner en blanding af en byggeplads og en losseplads og selve bygningen har stadig store skodder for vinduet. Det fremstår i hvert fald ikke, som snart færdigrenoveret. Det er en store øjebæ, og det skæmmer vores ellers så smukke voldanlæg.

Jeg vil gerne, at vi får klarlagt de muligheder, vi som økonomiudvalg og eventuelt byråd har, for at tilbagekøbe bygningen. Enten frivilligt eller hvis muligt som ekspropriation. Tiden er inde til at træde i karakter og sikre, at både voldanlæg og området som sådan kan komme til sin ret igen. Vi har haft tålmodighed over for både de tidligere og nuværende ejere i alt for lang tid nu, og nu må vi tage hensyn til Fredericias borgere og ikke til nogle ejere, som virker til at forhale situationen.  

Derfor ønsker jeg, at få sagen drøftet på det næstkommende økonomiudvalgsmøde, så vi kan få et overblik over, hvilke muligheder vi har for at få afsluttet denne misere.

Det er i øvrigt også en sag, som mange i byen er opmærksomme på, hvorfor det vil være på sin plads at lade det få en afslutning.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Erik Dalgas
Erik Dalgas
17:01 - 8. maj 2021 17:01

Til hvilket formål vil man tilbagekøbe bygningen ?

Karen Møberg
Karen Møberg
20:38 - 11. maj 2021 20:38
Svar til  Erik Dalgas

Volden kan på ingen måde komme på Verdenskulturarvslisten, hvis man har solgt en del af den, for så er den jo ikke intakt, men de forstod Jacob Bjerregaard ikke, da han forsøgte at få den på listen af Kulturarv.

Somsak
Somsak
10:50 - 9. maj 2021 10:50

Hvis kommunen har penge nok, så hvorfor ikke, bliver jo ikke mindre værd med tiden. Og ja , det er sgu ikke kønt at se på

Hans Thomassen
Hans Thomassen
17:24 - 11. maj 2021 17:24

Nu var det jo i sin tid meget vigtigt, at bygningen blev solgt til et medlem af Business Fredericia, i håb om at så ville den blive udviklet. Den blev hurtigt solgt videre.
Ja se at få det rædsel af en bygning købt tilbage og få fuldendt volden, det skulle man have gjort allerede – fremfor at sælge den.
Lå det ikke også i planerne for reetablering af volden?

Den blev solgt sammen med flere andre.

Men dog solgt bedre end Herslev Skole, som var sat til en mindstepris på
kr. 1.800.000 – men blev “solgt” til kr. 85.000
Altså et salg til 5% af mindsteprisen, og et afslag på kr. 1.715.000 – Det var flot???

Karen Møberg
Karen Møberg
20:36 - 11. maj 2021 20:36
Svar til  Hans Thomassen

Hvad fik Jacob Bjerregaard for Kongens Port?

Hans Thomassen
Hans Thomassen
21:06 - 11. maj 2021 21:06
Svar til  Karen Møberg

Jeg mener kommunen fik kr. 1,1 mill.
Men det var da bedre end det de fik for hele Herslev Skole
som de fik kr. 85.000 for med et afslag på 95%, flot.

Hans Thomassen
Hans Thomassen
00:02 - 17. maj 2021 00:02
Svar til  Hans Thomassen

Iflg. avisen præcist 1,15 mill.
Men alle de ejendomme der dengang blev sat til salg blev solgt over hals og hoved. Tilsyneladende iflg. byrådspolitikker fordi kommunen manglede penge.
Så var det ikke smart, at gå hen og sælge i den fart det dengang skete.
Det får man sjældent den pris ud af. ??