Ad flere omgange har jeg hørt særligt Venstre (men også andre borgerlige partier) nævne, at de ønsker at ændre på lærernes arbejdstid i Fredericia Kommune. De ønsker at lærerne underviser flere timer end de aftalte. Dermed kan skolerne nøjes med færre lærere og kommunen opnår derfor en besparelse, som de borgerlige vil bruge på at finansiere forskellige borgerlige budgetønsker.

I Enhedslisten går vi ikke til budgetforhandlingerne med ønske om hverken færre lærere i vores folkeskole eller andre forringelser af velfærden. Og hvis det så bare ved dét, de borgerlige kunne holde sig til at foreslå, ville vi kunne tage en reel politisk debat. 

For ud over, at det ville forringe vores undervisning, vores muligheder for at tiltrække engagerede og dygtige lærere og meget andet, som vi ved den gode lokale aftale betyder, så er der et meget stort problem:

De borgerliges forslag vil være en underminering den aftale der er indgået på baggrund af overenskomsten mellem DLF og KL. Det er dermed et forsøg på at omgås den danske model og dermed en helt utidig indblanding.

Hvis Venstre eller andre vil skære i folkeskolen, så stå frem og sig det. Lad os få en politisk debat. Men lad være med at kaste vores aftalesystem og ansatte under bussen.

Cecilie Roed Schultz
Næstformand for Børne- og Skoleudvalget
Fredericia Kommune