Tirsdag uddelte Enhedlisten Den Røde Ø-prisen, som i år gik til Natur & Ungdom Fredericia, der fik prisen på 5000 kroner ved Krudttårnet.

Grundet Covid-19 har der været forsinkelse på flere ting, og det samme gjaldt blandt andet Enhedslistens generalforsamling, som er med til at afgøre, hvem der skal have Den Røde Ø-prisen.

For nylig blev generalforsamlingen afholdt, og der nåede man til enighed om, at prisen i år skulle gå til Natur & Ungdom Fredericia.

“Vi synes, at de gør et vigtigt stykke arbejde med at formidle naturplevelser. Det passer godt i bæredygtighedens ånd, som ligger Enhedslisten nær. Der er en masse børn og unge, der får et tættere forhold til naturen og oplever hvad naturen betyder,” siger Cecilie Roed Schultz, der sidder i Byrådet for Enhedslisten, og kommer ind på, hvad det betyder, at give et pengebeløb videre:

“Det er fantastisk fordi vi ved, hvad pengene betyder. Vi ved, at de mangler penge til udstyr som fx knive eller båludstyr. Når man deler noget ud, så er det tit større end at modtage. Det et rart at give gaver ud. Det har vi i Enhedlisten Fredericia mulighed for, fordi jeg betaler partiskat af det vederlag jeg får for at sidde i Byrådet. Vi vil derfor ikke helst bruge pengene på annoncekroner. I stedet vil dvi hellere sætte dem i spil i lokalsamfundet,” forklarer hun.

Tre personer fra Natur & Ungdom Fredericia var mødt frem for at modtage prisen.

Hos Natur & Ungdom Fredericia glæder formand Lasse Kondrup sig over prisen.

“Vi er stolte over, at vores arbejde bliver værdsat og vi når ud til nogen, og at vi kan bidrage med et eller andet,” siger han og kommer ind på, hvad pengene kan bruges på:

“Det kan være til noget udstyr, når vi skal lave arrangementer,” fortæller han.

Se hele indslaget øverst i artiklen, hvor Lasse Kondrup fortæller om hvordan Natur & Ungdoms aktiviteter har været ramt af Coronasituationen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer