I Prins Georgs Kvarter blev der fredag den 28. januar taget første spadestik til Energy Cools nye domicil i Fredericia. Det forventes færdigt i uge 28, og til den tid vil antallet af kvadratmeter være fordoblet i forhold til Energy Cools nuværende.

Fredag var en dag, som man havde set frem til hos Energy Cool, og med høj solskin kunne det ikke være bedre for Henrik Thorsen, der er direktør i firmaet. 

Thorsen stak spaden i jorden sammen med medejer Lars Frank, samt erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer, og så var der ellers bobler og kransekage til de fremmødte medarbejdere.

– Det er en historisk dag, som vi har set frem til længe. Vi vækster 100 % om året og har behov for noget større. Det betyder sindssygt meget for os, siger Thorsen, der taler det en optimal placering:

– Det er tæt på motorvejsnettet,  og vi har altid været glade for at ligge i Fredericia, så det kunne ikke være bedre, siger han.

I forbindelse med processen op til byggeriget har Henrik Thorsen følt, at der har været en dialog med de implicerede parter.

– Jeg har kun rosende ord til byggeafdelingen, der tidligere har fået kritik, men jeg har kun ros til dem. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med dem, og som det ser ud nu, holder vi tidsplanen, så er perfekt, forklarer Henrik Thorsen.

Med et nyt domicil, der er større end det nuværende på Snaremosevej, har der været et større planlægningsarbejde i gang.

– Vi har været i gang i et stykke tid. Vi har optimeret hele den nuværende fabrik. Det er en kæmpe proces, så vi ved præcis, hvor tingene skal være. Det er skræddersyet til os, siger Henrik Thorsen og fortsætter:

– Vi får mere plads, og det har været væsentligt. Hele muligheden med at tænke intern logikstik på har vi været i gang med længe.

Rent praktisk har Energy Cool lager flere steder i Fredericia, men med det nye domicil samles det hele under et tag.

– Vi har lager forskellige steder i byen, og det er ikke hensigtsmæssigt. Så alt kommer under et tag nu. Der er en medarbejder der er beskæftiget med at flytte materialer, siger Henrik Thorsen.

Om Energy Cool:

Energy Cool blev stiftet af direktør Henrik Thorsen og medejer Lars Frank i 2009, da de så et udækket behov i kølebranchen, som de derefter gik målrettet efter at udvikle en løsning på. Denne løsning har i dag udviklet sig til det mest energibesparende produkt indenfor køling af server- og teknikrum på markedet.

Energy Cool leverer brugerdreven innovation på både enkeltkomponenter, delsystemer eller komplette løsninger. Vi har derfor indtænkt og elimineret mange af de problematikker som ligger indbygget i eksisterende og ældre systemer.