Forside FHK FHK er nyt tophold efter energisk sejr i Frederikshavn

FHK er nyt tophold efter energisk sejr i Frederikshavn

DEL
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

FHK var i vanskeligheder i herrernes 1. division mod Frederikshavn på udebane, men fredericianerne endte efter en intens fight med at hive en sejr hjem på 25-30. Da Tønder sidenhen tabte til HØJ, er FHK nu på førstepladsen, dog har Tønder en kamp i baghånden.

Fredericia Håndboldklub var på lang fart, en rigtig lang fart.Det var den kamp i sæsonen, som er længst væk fra Fredericia kilometermæssigt med en distance på 266 km fra thansen Arena til hallen i Frederikshavn.

FHK havde fået sit af se til i løbet af ugen, efter den knap så prangende indsats i den seneste kamp mod Køge, som med lodder og trisser blev vundet. Der var lagt op til en helt anden indsats, da Frederikshavn på papiret er et niveau eller to over Køge.

Til opgaven stillede FHK med den sædvanlige trup. Det betød, at Kristian Stoklund var kommet sig over det skrub han fik i Køge, og som gjorde, at han ikke spillede i de sidste 25 minutter af opgøret.

Fra kampens start havde Frederikshavn lagt en skummel plan. Der blev kommanderet halvbanepres fra det nordjyske hjemmehold, og de bekom ikke de fredericianske gæster vel.

FHK var i front med 2-3, men spillet var langtfra prangende. Der blev begået den ene individuelle fejl efter den anden, og det tog FHK-træner Jesper Houmark konsekvensen af allerede efter 11 minutters spil, hvor det grønne timeoutkort blev brugt for første gang. Det hjalp. FHK gik fra at være bagud med 4-3 til at være i front med 4-5.

Det fik nu Frederikshavn til at forlange timeout, og det satte gang i hjemmeholdet, der i indledningen havde svært ved at score på Jimmi Andersen i FHK-målet. Som første halvleg skred frem fik Frederikshavn dog skudt hul på ham.

Samtidig fortsatte FHK med at have det svært angrebsmæssigt, og nordjyderne kom derfor foran med 13-9, efter FHK satsede og spillede 7 mod 6. Det medførte, at Frederikshavns keeper Marcus Raakjær satte bolde i tomt mål tre gange.

Hen mod slutningen af første halvleg fik FHK bedre fat, og anført af Nikolaj Mehl fik fredericianerne reduceret til pausestillingen 15-13, hvilket gav et friskt pust i pausen, hvor der ellers var rigeligt at tale om i FHKs omklædningsrum.

FHK kom ud til anden halvleg som vilde dyr. Fredericanerne kom startede anden halvleg med Peter Nielsen, ligesom han sluttede første halvleg af med et brag på banen. Klubikonet gik forrest, og bragede FHK i front med 16-17.

Det var starten på en intens anden halvleg, hvor FHK virkelig var som forvandlet. Der blev kæmpet til sidste blodsdråbe, og alvoren var gået op for FHK’erne.

Stillingen var 17-19 til FHK med 20 minutter igen, da Kristian Stoklund sendte et straffekast i mål, men efterfølgende blev FHK ramt af en dobbeltudvisning til Nikolaj Mehl, men i den periode trådte Nielsen atter i karakter. Makspresset fandt en genialtet frem og gjorde det til 19-21 med 14 minutter igen.

Også Emil Tellerup og Jakob Frederiksen ville være med. Tellerup diskede op med en redning på et straffekast, og efterfølgende bragte Frederiksen med sin sjette scoring FHK på 20-23, hvilket fik Frederikshavn til at forlange timeout med 11 minutter tilbage af opgøret, der var ved at tilte FHKs vej.

FHK fik lukket af defensivt, og efter et langt angreb, hvor Peter Nielsen havde sneget sig ind på stregen, kom fredericianerne foran 23-27 med syv minutter tilbage af kampen.

De fredericianske gæster holdt stand resten af kampen, og endte med at vinde udekampen i det nordjyske med 25-30.

Dermed er FHK på førstepladsen i herrernes 1. division. Næste gang FHK skal i aktion er søndag i næste uge, hvor modstanderen er Ajax København i thansen Arena.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce
https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce