Værkstedskæden Super Dæk Service har de seneste år investeret mange ressourcer i virksomhedens døgnbemandede Breakdown Service, hvor man med op til 70 servicevogne i hele landet kan hjælpe blandt andet landbrugsmaskiner, maskinentreprenører og transportvirksomheder med hurtigt at blive kørende igen. Som resultat af en stigende efterspørgsel har man i Fredericia meldt sig i rækken af afdelinger, der har investeret i nyt udstyr for at kunne yde endnu bedre og hurtigere service til landmænd i nød.

– Vi ved, at hvert et minut tæller, når landmænd, maskinentreprenører eller vognmænd holder stille eller får ødelagt et dæk. Det kan let koste mange tusinde kroner i timen, og er derfor en situation, man gerne vil have løst så hurtigt som det kan lade sig gøre, fortæller afdelingsleder hos SDS Fredericia, Karsten Pedersen og uddyber:

– Derfor har vi investeret i en større, ny lastbil med en kraftig kran samt dækmaskine, så vi kan udføre arbejdet effektivt ude hos landmanden. Det gør i stand til at arbejde endnu mere effektivt og kunne håndtere de store, tunge løft endnu bedre og hurtigere, når der skal skiftes dæk eller hjul på de helt store maskiner.

Specialbygget dæktrailer
Den nye lastbil og kran, der uden problemer klarer løft af de helt store hjul, er ikke den eneste investering, man har foretaget hos Super Dæk Service i Fredericia de seneste år for at kunne følge den stigende efterspørgsel på Breakdown Service og dækservice fra bl.a. landbruget og maskinentreprenørbranchen.

– Vi har også fået flere kassevogne til rådighed og en mindre kranbil mere er under opbygning, samt en stor trailer til transport af dæk, som vi selv byggede for lidt over et år siden til formålet. Med den kan vi let transportere fx et sæt dobbelthjul direkte ud til kunden. Eller helt op til 24 lastvognsdæk ad gangen, som vi kan transportere med vores specialbyggede trailer, siger Karsten Pedersen og forsætter:

– Med adgang til vores eget store centrallager, som ligger kun en halv time herfra, så arbejder vi med ambitionen om, at kunden i 90 procent af tilfældene fra de ringer til os til de er kørende igen højst skal gå to timer, hvis de er brudt ned i Fredericia kommune eller omegn.

Super Dæk Service har udover afdelingen i Fredericia 62 afdelinger i hele landet, hvoraf flere har landbrugsspecialister tilknyttet.


Fototekster
Foto 1, udstyr:
Her ses Super Dæk Service med noget af virksomhedens udstyr, der bruges i forbindelse med dækservice og Breakdown Service: den nye, store lastbil til de helt tunge dæk, en kassevogn til de mindre opgaver og en ladvogn med en specialbygget dæktrailer bagpå, der kan transportere mange dæk ad gangen.Hjemmebygget trailer, med lastvognsdæk:
Her ses dæktraileren, som man selv har bygget hos Super Dæk Service i Fredericia, da de eksisterende trailerløsninger på markedet ikke havde stor nok kapacitet.


Traktor til pitstop:
En traktor får her skiftet dæk til et hurtigt ”pitstop” hos Super Dæk Service i Fredericia.Mejetærsker bliver kørende igen:
Her er Super Dæk Service ude hos en kunde med en nedbrudt mejetærsker, som hurtigt bliver kørende igen.Ny lastbil i aktion:
Super Dæk Services nye, større lastbil ude at hjælpe en landmandskunde.Lastbil læsset:
Lastbilen godt læsset op med dæk af den større slags til maskinentreprenør og landbrugskunder.