I Fredericia har vi en fodboldstjerne rendende. I september blev hun kåret til månedens spiller i Gjensidige Kvindeligaen, og hun drømmer om endnu mere. Fredericia AVISEN har mødtes med den 18-årig Cecilie Fløe, der indtager venstrekanten hos Odense Q.

Cecilie Fløe er en travl pige. Hun går i 2.G på Fredericia Gymnasium, men fire gange i ugen, når sæsonen er igang, træner hun i Odense og så står den på kamp i weekenden. December er noget mere stille for gymnasieeleven, der kun træner fodbold en gang i ugen i den her tid.

Vi fandt derfor en ledig stund i Cecilies kalender, hvor vi talte om hendes fodboldkarriere. Vi lagde ud med at tale om den spæde start i hendes fodboldkarriere, der startede i Erritsø.

“Mine forældre synes nok, at jeg skulle være aktiv, og så startede jeg,” siger Cecilie med et smil.

Det viste sig at være en god beslutning. Med tiden blev Cecilie bedre og bedre. Da hun gik i 7. klasse skiftede hun til Middelfart, da holdet i Erritsø gik i opløsning, men det var først i 9. klasse, at der for alvor skete noget med fodbolden for Cecilie.

“Jeg tog på efterskole i USA, fordi jeg ikke var særlig god til engelsk og ville lære det. Jeg følte ikke, at jeg var klar til Gymnasiet, og så var det en bonus, at der var fodbold derovre,” siger hun og kommer ind på hvordan træningen og fodbolden var i USA:

“Man trænede hele året rundt, også når der var offseason. Der var ikke nogen pause,” siger hun.

Fodbold i USA er lidt specielt, da sæsonen er markant anderledes i Danmark. Om det fortæller Cecilie følgende:

“Der er preseason og så kommer high school season, og når high school season er færdig, så er der club season, men jeg var ikke en del af club season, da jeg kun spillede for min skole. I stedet for at spille kampe i den periode trænede vi bare,” fortæller hun.

Efter Cecilie kom hjem fra USA skiftede hun til Odense Q, og det kom i stand på baggrund af efterskoleopholdet.

“Da jeg var derovre, så mødte min skole Odenses træner, som også er efterskolelærer. Han sagde til mig, at han ville hjælpe mig med at finde et godt hold i Danmark. Det var ikke nødvendigvis hans hold jeg skulle skifte til, men jeg valgte at tage til Odense,” siger Cecilie, der startede som U18-spiller i klubben, men hurtigt blev en del af seniortruppen i Gjensidige Kvindeligaen:

“Jeg blev rykket op i truppen i april, og det har været rigtig fedt, fordi folk er større og stærkere. Jeg er selv mere fysisk end de helt unge, og så synes jeg er sjovt, fordi jeg har fået så meget spilletid,” forklarer Cecilie, der ikke havde forventet at få så meget spilletid som hun har fået:

“Jeg var lidt overrasket over det, og det var stort for mig,” siger Cecilie, som også har fået positive tilkendegivelser fra sin vennekreds:

“Jeg har ikke så mange fodboldinteresserede venner i Fredericia, men de få der er, de synes det er fedt jeg kan klare det,” siger hun.

Månedens spiller

I oktober fik Cecilie overrakt prisen som månedens spiller i Gjensidige Kvindeligaen, og det var noget, der kom bag på hende.

“Det var virkelig fedt, jeg havde ikke regnet med det overhovedet. Det var den fedeste overraskelse,” siger Cecilie og kommer ind på oplevelsen, da det skete, hvor der pludselig stod et kamerahold inde i Odense Q’s taktikrum:

“Vi troede bare, at vi skulle have et taktikmøde, fordi sådan gør vores træner altid om mandagen. Men så pludselig bankede det på døren og så kom de ind og alle var forvirrede over det. Så sagde de, at jeg var kåret til månedens spiller og jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre. Jeg var overvældet,” siger Cecilie.

Drømmer om udlandet

Den unge fløjspiller er en del af det danske U19-landshold, og det har hun været siden før sommerferien og hun glæder sig over at være med på landsholdet.

“Det giver en masse selvtillid. Det er en fed oplevelse at få bekræftet, at man kan være med på det niveau og andre føler man er god nok til det,” siger hun.

Kvindefodbolden i Danmark oplever et boost i disse år, og det er kun godt, fortæller Cecilie.

“Det er virkelig fedt med den opmærksomhed der er, og at der findes så god kvindefodbold i Danmark. Der er kommet et fedt setup omkring det, og der bliver gjort endnu mere ud af det nu end førhen” fortæller hun.

Cecile er kun 18 år og er stamspiller på et hold i Gjensidige Kvindeligaen og er med på U19-landsholdet, men drømmene er større.

“Jeg drømmer nok lidt stort, men jeg vil gerne til udlandet at spille. Jeg kan godt lide klubber som PSG og Barcelona, så det kunne være sjovt at komme derhen,” forklarer Cecilie, der bliver inspireret af de danske spillere, som gør sig i udlandet:

“Det er virkelig fedt at de er der, og de er så gode,” siger Cecilie.

Hvem er dine idoler?

“Jeg kan godt lide Therese Nielsen selvom hun er back, og det samme med Kathrine Veje, og så kan jeg også godt lide Pernille Harder fordi hun er så god,” siger Cecilie.

Den erhversmæssige fremtid

Drømmen er for Cecilie at komme til udlandet at spille fodbold, men når den ikke står på fodbold, så har hun gjort sig overvejelser omkring en fremtidig erhvervskarriere.

“Jeg er lidt i tvivl, men jeg kan godt lide business. Så jeg vil nok gå en vej med noget økonomi af en art,” siger hun.

Pt. går Cecilie i 2.G og det giver hende meget at se til i dagligdagen med både træning og skole.

“Det er lidt hårdt, når vi træner meget og der er et stykke vej til Odense, men skolen er forstående for når jeg er væk og jeg er med landsholdet,” siger Cecilie.

Med fodboldkarrieren i baghovedet, så er hun heller ikke ude at drikke sig i hegnet med vennerne.

“Det er fint nok, men jeg kan også sagtens tage hjem til nogle venner uden at drikke. Det er ikke noget problem.” siger Cecilie, der også oplever forståelse på den front:

“Men nogle gange laver de lidt sjov med det,” siger hun med et grin.

Vi takker Cecilie for snakken og ser frem til at følge hendes fodboldkarriere, som måske kan bringe hende til drømmedestinationen PSG eller Barcelona.

https://www.facebook.com/Fredericiavinhandel/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer