Superligaen har ligget stille siden d. 16. december, hvor F.C. København vandt 2-1 over OB. Naturligt nok har der været vinterpause med de danske baneforhold, men ventetiden har varet længe. I dag går det løs igen.

Det er ikke en historisk mesterskabskamp, da vi tidligere har haft dødt løb i toppen mellem to stærke guldkandidater. I år har FC Midtjylland og FCK skilt sig ud, og hvem der ender med at tage guldet er svært at forudsige.

FC Midtjylland har været ude at spille med musklerne og hentet stærke spillere som Lasse Vibe og Anders Dreyer, og det ligner et forstærket midtjysk hold, der er klar til at tage guldkampen op med FC København. I efteråret havde FCM Emiliano Marcanodes på en lejeaftale, men nu er han tilbage i Brentford, og det er lidt en svækkelse, men det opvejes af de tilgange midtjyderne har fået.

I FCK har man sagt farvel til Nicklas Bendtner og Carlo Holse af nævneværdige afgange, men hånden på hjertet. Bendtner var et flop og er derfor ikke den store svækkelse. Til gengæld har københavnerne reageret ved at hente talentfulde Mikkel Kaufmann og da man samtidig må formode, at nogle af FCK’s skadede spillere kommer tilbage, så er det minimum status quo i angrebet. Derudover har FCK hentet Ragnar Sigurdsson “hjem” fra FC Rostov, og han kan vise sig at blive et stærkt defensivt våben, hvis han finder den form frem, som sidst han spillede for de københavnske løver.

Vest for København er der sket markant mere. Brøndby har sadlet om og markante skikkelser er væk. Hany Mukhtar, Johan Larsson, Dominik Kaiser og ikke mindst Kamil Wilczek er fortid på den københavnske vestegn, og i stedet skal man i fremtiden sætte sin lid til egne talenter. Det bliver noget af en omvæltning for Brøndby, som i flere år har nydt godt af, at Wilczek har været skarp i front. I foråret er det op til lejesvenden Samuel Mraz at være arvtager på den front, men hvor Brøndby står er ét stort spørgsmålstegn.

AGF var et af de positive indslag i efteråret, men David Nielsens mandskab har ikke været aktive på transfermarkedet. Til gengæld har de formået at holde på Mustapha Bundu, men var efteråret en enlig svale for De Hviie? Svaret får vi formentlig i de første par runder i foråret, men det ligner som minimum, at AGF’erne kommer med i mesterskabsspillet.

I bunden af tabellen er det ganske givet, at Silkeborg bliver en stensikker nedrykker. Den sidste glød af håbet blev slukket med salget af Ronnie Schwartz til FC Midtjylland, men hvem de to andre bliver er et mere åbent spørgsmål. Kan Esbjergs lejesvende sikre dem overlevelsen og kan Hobros betondefensiv sikre dem nok point?

Svarene får vi fra i aften og frem, hvor Superligaen endelig sparkes i gang igen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer