Undertegnede er i Milano med nogen venner. Hovedformålet med turen er fodboldkampen AC Milan – S.S. Lazio på søndag, og derfor har vi leget turister fredag, hvor vi landede.

Den hurtige konklusion efter vores første dag i Milano må være, at itallierne virkelig piver over temperaturen. Ja, det er vinter på papiret, men i forhold til Danmark er det peanuts. Temperaturen siger 5 grader, men det føles som en frisk forårsdag på 15 grader, selvom de lokale gik pakket ind som var det minusgrader.

Hjemmefra havde vi som de dumdristige drenge, vi er, ikke tjekket transportmulighederne til Milano Centrum fra lufthavnen, men det gik hurtigt op for os, at den nemmeste og billigste måde at komme til centrum på, var via en slags shuttle bus, som kostede fem euro for turen, der tog godt og vel en time. Alle fordomme om sydlandsk bilkørsel blev slået fast på busturen, hvor der ofte blev dyttet, men frem kom vi. Først vidste vi ikke, hvor vi var blevet sat af, men det viste sig heldigvis at være på Stazione Milano Centrale, som er hovedbanegården i Milano.

Milano Hovedbanegård, så vidt vides fra øst-siden. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

Vi ankom til Milano Centrum omkring klokken 12:30 og vi kunne først checke in klokken 14:00 på vores hotel. Derfor gik turen lidt rundt i byen, hvor vi hurtigt fik skrevet “Como Cosmo”, som er området, hvor der er gang i den i Milano, på Google Maps. Efter at have gået rundt i et område, som var under ombygning, lykkedes det os omsider at finde Como Cosmo, hvor der var et hav af forskellige restaurationer, butikker og skyskrabere.

På toppen af denne skyskraber ligger banken UniCredit. Nede foran skyskraberen er der et slags “chill-out-område”, som ses her. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

Efter at have kigget op på skyskraberen, som vi ikke var imponeret over rent udseendesmæssigt, gik vi videre ned mod Como Cosmo-området, hvor der ganske vist var pænt med mennesker, men ikke var rigtig gang i den, som der dog til gengæld var fredag aften. Et hav af gadesælgere og event-folk fra diskoteker opsøgte os som det hører sig til fredag aften, men uden held, da vi “bare” var på madjagt.

Lidt kultur fra Como Cosmo-området Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen
Lidt kultur fra Como Cosmo-området Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia Avisen

Senere fredag aften havnede vi ved en tilfældighed i China Town-bydelen, hvilket viste sig at blive lidt en spøjs oplevelse, som kun kan beskrives, når man har været der.  På vej tilbage mod hotellet kom vi, også ved en tilfældighed, forbi Cimitero Monumentale di Milano (se billedet allerøverst i artiklen), som virkelig stod skarpt i de sene aftentimer.

Hvad vi skal bruge lørdagen på står lidt i det uvisse. Følg med på Fredericia Avisen, hvor der vil komme flere opdateringer fra det norditalienske i løbet af de kommende dage.

Grazie per oggi, Milano.