Den er ikke til at tage fejl. Betydningen af en stærk hjemmebane, som man kan læne sig op, og i Fredericia har vi allerede en fæstning til FHK og en er under opsejling hos FC Fredericia.

Lad os starte udenlandsk. Tottenham Hotspur F.C. har haft til huse på Wembley, hvor der langt fra var fuldt hus og hvor fansene ikke havde noget tilhørsforhold til hjemmebanen, som de godt vidste var midlertidig, efter White Hart Lane havde overstået sin værnepligt i maj 2017.

Tottenhams nye stadion, som endnu ikke hedder andet end Tottenham Hotspur Stadium, blev indviet d. 3. april og da Spurs i sidste uge spillede Champions Leauge-kvartfinale hjemme i egen hule var der en atmosfære, som nærmest var ubeskrivelig. Ved indløbet var der en massiv tifo, hvor der stod “To dare” og under kampen var der en opbakning, som jeg personligt aldrig har oplevet til en Tottenham-kamp. Spurs fik vinger og endte med at vinde over Manchester City, der ellers er et af Europas stærkeste hold pt.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Kigger vi mod vores egen fredericianske andedam har FHK igennem mange år været et hold, der har haft en stor opbakning på hjemmebane og er blandt modstandere beskrevet som et sted, der er svært at spille. I denne sæson har opbakningen nået nye højder.

1.720 tilskuere har FHK haft i gennemsnit, og samtidig har HK Ultras udviklet opbakningen til at være mere højlydt. Det et et sted, som ikke bliver sjovt at komme for modstanderholdene til næste sæson, når det hedder håndboldliga.

Bastionen er opbygget, og det skulle ikke undre nogen, hvis opbakningen når endnu vildere højder til næste sæson, hvor der står seriøse modstandere på menuen – og ikke mindst det længe ventede lokal- og rivalopgør mod Kolding, hvis de ellers har ligastatus til næste sæson.

Foto: Michael Nielsen – Mphoto

En spytklat væk fra thansen ARENA er der en bastion under opsejling, i hvert fald opbakningsmæssigt.

Uden at fornærme nogen har man tidligere kunnet høre, hvis nogen slubrede af sin øl. Så stille har der været. Det kunne have været hvilken som helst ungdomskamp eller for den sags skyld en teaterforestilling, så stille har der til tider været.

Det er der gudsketak og lov blevet lavet om på i foråret af genopståede Red Pride. Til den seneste kamp mod Lyngby nåede opbakningen nye højder, og personligt har jeg ikke oplevet så højlydt opbakning til FC Fredericia – og det endda i en ret skidt spillet kamp, som blev tabt 0-3.

Bliver den opbakning kontinuerlig kan Monjasa Park for alvor blive det fort, som man hungrer efter. Det giver FC Fredericias spillere bedre forudsætninger for at præstere og en sidegevinst er, at det ganske enkelt er nemmere at sælge sit produkt, når man har passionerede fans.

Det er store ord, men et fort som hjemmebane har virkelig en uvurderlig betydning for klubberne, og det er bestemt ikke givet, at man kan mønstrer det to steder i Fredericia med sådan en opbakning, men det er på vej – og holder det ved tager jeg virkelig hatten af.

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.