Fredericia AVISEN er en alsidig arbejdsplads og en travl morgen gav anledning til en dejlig middag, da vi blev inviteret på mad fra OTTO’S på Urbania Streetfood i Gothersgade.

Dagen startede med en længere samtale med personen, som er næste mandags, “Ugens Kurt”. Så blev årets program til næste års Rock Under Broen offentliggjort og der skulle ligeledes skrives en artikel, som både udkommer på Fredericia AVISEN og vores nye platform Middelfart AVISEN.

Derfor blev det modtaget med kyshånd, at redaktionen var inviteret på Urbania til at prøvesmage det tyrkiske køkken hos OTTO’S.

Vi bliver mødt af den smilende og meget søde Mohsena Qasimi, som kun har tredje vagt bag disken hos OTTO’S. Vi bestiller en tallerken med to spyd, både kylling og kalv, så vi kan smage det hele. Med tallerkenen kommer der salat, bulgur og tre varianter af forskellige smage. Det er humus, tzatziki og haydari. Jeg er nok den mest erfarne kebabspiser i byen, så jeg tester OTTO’S brød med to spyd af kalv naturligvis. Vi bestiller også friterede søde kartofler med chilimayo og hvidløg.

Der går ikke lang tid, før vores udleverede brik bipper og Mohsena står klar med vores mad. Det ser virkeligt godt ud. På vej mod vores pladser folder de tyrkiske dufte sig allerede ud.

OTTO'S
Maden står klar på disken. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er sulten, så jeg glæder mig til at sætte tænderne i mit brød med de to kalvespyd. Men inden det, har jeg allerede haft dyppet en af de søde kartofler i chilimayoen. De smager så godt, at jeg lynhurtigt beslutter med mig selv, at de er sunde og ikke skal deles.

OTTO'S
Friterede søde kartofler. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Inden vi hentede maden, gik snakken lystigt, pludselig er der nærmest stille, det er der en grund til. Vi sidder alle tre og spiser, vi smiler alle tre, man må sige, vi er ramt det vigtigste sted – lige i maven.

OTTO'S
Brød med to kalvespyd. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Jeg er ikke i tvivl mit brød er en vinder, jeg har afmonteret mit kalvekød fra spydende. Afmonteringen kunne sagtens gøres mere elegant og anderledes med en rigtig gaffel, men jeg er i gang med at spise det. Brødet er lækkert, kødet er mørt og smagen er i top. Som en ægte kebabkender er jeg ikke skuffet, tværtimod.

OTTO'S
Mine kollegaers tallerken. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Jeg har en evne til at få sneget mig over på andres tallerkener, det er heller ikke nogen undtagelse i dag. De små lysegrønne chilier er friske med et let bid uden at være for stærke, men jeg må i særdeleshed fremhæve haydari, som er det nederst i venstre hjørne på billedet. Det er ristet peberfrugt med chili, det kunne jeg til hver en tid udskifte med de fleste dips, jeg har prøvet. Selvom det kun er den tredje dag Mohsena er i boden, har hun klaret det godt.

Jeg ringer til indehaveren Memet Ahmad for at høre mere om konceptet.

“Det er mors mad lavet i en streetfood version. Opskrifterne er min mors, jeg har fået det derhjemme, siden jeg var lille, nu serverer vi det så til andre. Det er highend kvalitetskød, det er dansk produceret. Vi krydrer, marinere og skærer alt selv i boden. Det er kun vores søde kartofler, som er præfabrikeret”, siger Memet.

OTTO’S kan findes i Aalborg, Esbjerg, Odense og selvfølgelig i Fredericia.

Det var første gang jeg smagte maden fra OTTO’S Anatolian Food og det bliver bestemt ikke sidste gang. Mine kollegaer skulle videre, mens jeg blev tilbage for at skrive artiklen færdig.

Nu går turen mod Det Bruunske Pakhus, hvor Teater Malstrøm har premiere på Den Lille Prins. Den anmeldelse kan du selvfølgelig også snart læse på avisen.

Tak for mad, min mave er glad

https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce