Borgmester Jacob Bjerregaards farvel til lokal politik i Fredericia, ser ifølge udtagelser fra de forskellige byråds politikere til at komme som en overraskelse, også for hans egne.

Nye borgerlige i Fredericia ønsker Jacob held og lykke med sit nye job, vi håber hans parti får fyldt pladsen med en mindst lige så samarbejdsvillig politiker. Jacob har forvaltet sit store stemmetal strategisk klogt, så klogt at selv Mette Frederiksens magtfuldkommenhed ser amatøragtig ud. De nuværende politiske modstandere har kun fået ubetydelige poster hvor de aldrig vil komme igennem med noget da de er i mindretal. Det normale demokratiske udvalgsstyret er blevet til borgmesterstyre, den politiske bredde er snævret markant ind. 

Eksempler som teaterets styregruppe hvor borgmesteren selv er repræsenteret der igen henhører under økonomiudvalget hvor, Ja, borgmesteren sidder for bordenden med sit flotte flertal, mv. er det magtfuldkommenhed eller smart politik??

Så er der mørke tallene, hvorfor bliver købet af MesseC behandlet på et lukket byrådsmøde, et så stort forbrug af skattekroner til ikke kommunale opgaver burde ske fuldt offentlig. Når nu Shell raffinaderiet skal lukke ned grundet regerings olieudvindingsstop, skal kommunen så også købe den??

Dystre tal omkring teateret og sporten, hvor der gives mange former for indirekte støtte som gratis eller billige huslejer mv. støtten er sikkert berettiget, lad dog tallene være fuld offentlige og forståeligt for den generelle borger, der ikke er ekspert i regneark, gennemsigtighed er en del af demokratiet og så kan borgerne bedre forstå og acceptere støtten.

Nye Borgerlige er uenig i meget af den førte politik, men vi erkender vælgernes valg og det er kaptajnen der styrer båden. 

Udfordringen fremover for Nye Borgerlige og de øvrige blå partier efter Kommunalvalget i 21, bliver for de borgerlige hvid de får et flertal, at rydde op efter den store strateg. Der for billige lånte penge har sat gang i mange opgaver i byen. Regningen SKAL betales på et tidspunkt og så kommer den evige debat, skal skatten sættes op eller velfærden ned? 

Mange andre spørgsmål kommer både før og efter Kommunalvalget i 2021. Nye Borgerlige ser frem til et godt samarbejde uanset hvem der bliver borgmester i den nuværende og den kommende periode. Det drejer sig om det vigtigste vi har, borgerne i Fredericia, byens udvikling og økonomisk stabilitet i en tid hvor folk tvinges til at arbejde hjemmefra, handle på nettet og høre om nye COVID-19 tiltag. 

Vi skal have borgerne på gaden og handle lokalt igen, møde hinanden og være folkelig igen via sammenhold, kunst, kultur og medborgerlighed over for de svage grupper og ikke mindst markant mindre bureaukrati i forvaltningerne så borgerne oplever at skat er noget man betaler til det offentlige for en service det offentlige yder dem. Det offentlige skal være en medspiller ikke en modspiller. Noget den store strateg ikke magtede.

Poul Rand, Calvinsvej 34, 7000 Fredericia

Følg
Notikation om
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Søren Haastrup Alternativet
Søren Haastrup Alternativet
1 måned siden

Undskyld mig, men

Har Ny Borgerlige ikke en mand i Byrådet, som helt ukritisk har stemt ja til alle hjælpepakkerne til teateret og ja også efterfølgende har stemt ja i Byrådssalen til at frikende sig selv, Byrådet og bestyrelsen for ansvar i konkursen?

Har Ny Borgerlige ikke en mand i Byrådet, der har stemt ja til købet af MesseC?

Har Ny Borgerlige ikke en mand i Byrådet, der har sagt ja til samtlige budgetforlig mens han har været i Byrådet og dermed også sagt ja til hvad kommunen bruger Fredericianernes penge på?

Har Ny Borgerlige ikke en mand i Byrådet, der har været med til at låne mere end en halv milliard kroner til anlægsprojekter og dermed været med til at gældsætte kommunen og langt tid fremover risikerer at man må spare på velfærd da lånet skal afbetale?

Undskyld mig, men Ny Borgerlige har lagt stemme til alt det der stilles spørgsmålstegn ved her?

Walk the talk ellers så aner man jo ikke hvor man har Jer.

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
1 måned siden

Jeg anerkender din kritik, hvoraf jeg faktisk kan være enig i en del af dine kritikpunkter.

Men kæden hopper af når det kommer til Karsten Byrgesen, for netop Karsten Byrgesen har lagt vægt på vigtigheden af det brede og lukkede byråd, om nogen har Karsten Byrgesen været en del af det, da han har stemt for alt hvad Jacob pegede på og ikke har været den opponent han gerne vil udgive sig for at være.

At Karsten Byrgesen så blev holdt uden for her til sidst, og kaldte økonomiudvalget for det lille byråd, ja så ser det ud til, at når Karsten holdes udenfor så er alt galt, men er han med ved bordet, så er han selv en del af det lukkede byråd, der bruger andre velhavende Kommuners udligning til Fredericia på ting pengene ikke er ment anvendt til.

Karsten Byrgesen har ikke udvist ansvarlighed over for borgernes penge, han har været en del af den omvendte Robin Hood økonomi.

Fakta er at Karsten Byrgesen har selv været en del af det pengeforbrug du taler om, han har stemt for år for år.

Poul Rand
Poul Rand
1 måned siden
Svar til  Kenneth Jensen

Økonomiudvalget er det lille byråd, ja faktisk det egentlige byråd, da det er her den endelige beslutning tages til indstillinger fra de øvrige råd og forvaltninger. Det er det Jacob Bjerregaard har gjort så smart.

Hvad og hvordan Karsten Byrgesen (KB) håndterede div. sager før han kom i Nye Borgerlige(NB) vil Jeg ikke kommentere. Men han er screenet og de værdier han står for passer godt i NB regi. Nu sammenkører han politikken med bestyrelsen i NB.

Som borgerlig er vi påpasselig med at bruge borgernes penge til unødige ting. Men et mandat i et parti eller som løsgænger har ofte ingen eller begrænset indflydelse. Derfor må personen prøve at få det bedste ud af alle situationer, nogle borgmestre gider knap spørge om løsgængers mening hvis de er uden betydning for udfaldet af er emne, sådan var Jacob Bjerregaard ikke.

Generelt er dansk økonomi jo en stor omfordeling. ca 1.847.670 er ansat i den private sektor, 888.998 i den offentlige og 768.018 er på offentlig forsørgelse. Så der er kun 190.654 personer mere i arbejde i den private sektor der tjener pengene til resten. Ud af disse midler skal der betales til ufattelig meget andet unødvendigt forbrug. Så Robin Hood økonomi er ikke KB’s opfindelse eller skyld. Men det Danske system.

Kenneth Jensen
Kenneth Jensen
1 måned siden
Svar til  Poul Rand

jeg har ikke påstået, at det er ham der har opfundet den ovenvendte Robin Hood økonomi, jeg kan blot konstaterer at Karsten Byrgesen år for år har stemt for budgettet i Fredericia, og det kan han ikke løbe fra.

Men DF går jo ind for en stor offentlig sektor, det var dem Byrgesen blev valgt ind på, hvad har ændret sig ?

Hvis Byrgesen bliver valgt ind igen, er han så Nye Borgerlige om 2 år ??

Kan du give en garanti for det ?

Svend- Ove Matthiesen
Svend- Ove Matthiesen
1 måned siden

Desværre kan socialdemokraterne ikke se. De forskellige sager hører under det der kaldes nepotisme.