Det er ikke bare en almindelig afgang, da FC Fredericia annoncerede, at Agon Mucolli er solgt til den norske klub Kristiansund. Det er spilleren, der har været den mest markante profil offensivt for fredericianerne, og det betyder også, at der er en erstatning på vej, afslører FC Fredericias direktør, Stig Pedersen.

https://www.vinmedmere.dk/

Agon Mucollis kontrakt med FC Fredericia stod til at udløbe den 30. juni 2021, og parterne kunne ikke nå til enighed om en forlængelse, og derfor udnyttede FC Fredericia buddet fra Kristiansund til at sende Mucolli afsted med profit i banken.

»Når vi går ind i sådan noget her, så er det et sammenspil af flere faktorer, men jeg er sat i verden for at tilgodese FC Fredericias interesser, og hvis det hænger sammen med Agons interesse, så er det sådan vi gør. Men hvis det ikke passer med økonomien den anden vej, så gør vi det ikke,« siger Stig Pedersen til AVISEN.

Stig Pedersen. (Foto: AVISEN)

FC Fredericia har gennem tiden fostret en del spillere, der er blevet sendt videre til højere rangerende klubber. Det har blandt andet været tilfældet med Christian Sørensen og Jacob Buus inden for de seneste par år, og nu forlader endnu en profil FC Fredericia i form af Mucolli, og det svækker FC Fredericias offensiv på den korte bane.

»De spillere, der er her, er tæt på det maksimale af hvad de kan finde af nye klubber, men så udvikler de sig, og nogen gør det så godt, at de har muligheden for at komme videre. Siden vi skrabbede Agon op fra bunden af fortorvet, så har han villet videre til at spille i den bedste række et andet sted. Det har hele tiden været hans drøm, og derfor er det fortjent, at han kan starte et fodboldliv op på førsteklasse i Norge. Det er vores lod, ligesom det er de bedste danske klubbers lod, når de sender spillere videre til europæiske topklubber. Vi havde gerne beholdt Agon, men det var ikke muligt,« konstaterer Stig Pedersen

Hvornår opstod muligheden for at sælge Agon?

»Der har været en del interesse, ikke kun fra Kristiansund. Vi kunne have solgt ham allerede i sommer, men tilbuddet dengang var ikke godt nok. Vi solgte ham nu, fordi udsigten til han ikke forlængede var 100 % sandsynlig,« forklarer Stig Pedersen.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Stig Pedersen har planerne i skuffen klar, når det kommer til en erstatning for Agon Mucolli, fortæller han.

»Der kommet noget nyt ind, ja,« siger Stig Pedersen.

Bliver det samme type, der kommer ind?

»Der er ingen spillere, der er ens. Ikke en gang brødrene Mucolli er ens,« slutter Stig Pedersen med henvisning til Agons lillebror, Arbnor, der spiller i Vejle Boldklub.

FC Fredericia har i januar taget afsked med Lukas Enevoldsen og Henry Uzo foruden Agon Mucolli. Til gengæld har klubben hentet Oliver Sørensen Jensen på en lejeaftale fra FC Midtjylland.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

hans thomassen
hans thomassen
1 måned siden

FC Fredericia vil det ikke nok. Der kommer sikkert flere salg.
Der er mange spillere der i årenes løb er forsvunden til andre klubber både højere rangerede og også i samme klasse.
Så går det godt en periode, så forsvinder alle de bedste- og så forfra.
Få nogle samarbejdsklubber og få udviklet egne talenter.
Og få åbnet klubben op, med frisk kapital, så man beholde også det bedre spillere.
Jeg er bange for at vi får svært ved at holde os i top 6.