Forside Fredericia En sejr er et krav for Danmark

En sejr er et krav for Danmark

DEL
#vmpladsen - fodboldfest: Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Danmarks fodboldlandshold spiller mod Irland i Telia Parken, og kravet er simpelt – en sejr skal på bordet. Fredericia AVISEN er med i aften, når lyset tændes i parken.

I den første EM-kvalifikationskamp spillede Danmark mirakuløst 3-3 mod Schweiz efter et comeback af dimensioner. Danskerne var nede med 3-0 på udebane til nationen fra Alperne, men på tre mål i slutminutterne blev det hele vendt på hovedet.

Det må give danskerne en tro på tingene forud for kampen mod Irland, da Schweiz sportslig er bedre end irerne. Irland på den anden side har fået en fremragende start på kvalifikationen, og for at de ikke stikker af, så skal danskerne sørge for at sætte en prop i dem.

Irland er noteret for seks point for to kampe og danskerne et enkelt for en kamp. Det vil ikke være katastrofalt med et pointtab, men det vil gøre situationen tilspidset og sætte Danmark i en presset situation allerede to kampe inde i kvalifikationen.

Heldigvis kan Danmark bryste sig med at have flere formstærke spillere i truppen, og flere af dem må også være revanchelystne for at komme godt på sommerferie. Det må særligt gælde Christian Eriksen, der tabte Champions League-finalen med Tottenham, og han vil formentlig være ekstra opsat på at slutte godt af.

Det er også værd at notere sig, at Robert Skov er med i truppen, men om han får chancen fra start er ikke til at vide, men det bringer et spændende aspekt ind i det danske spil. Skovs venstre ben kan være med til at åbne op for en kompakt irsk defensiv, som vi formentlig kommer til at se i Parken.

Et andet offensivt formstærkt kort er Yussuf Yuray Poulsen, der har spillet en historisk stærk sæson i Bundesligaen og måske endda kan være på vej til noget endnu større end RB Leipzig.

Efter at have været ude i kulden i flere år er Daniel Wass igen med i landsholdstruppen. Om han starter inde er lidt tvivlsomt, men med hans præstationer i Valencia er det spændende at se, at han er blevet “tilgivet” efter en kontrovers for år tilbage med Åge Hareide, der gjorde, at Wass kom ud i kulden.

Når vi nu noterer os, at Irland har maksimumpoint skal vi huske, at der altså ikke venter en skræmmende opgave for Danmark. Irlands modstandere har været Gibraltar og Georgien, som begge blev besejret 1-0. En sejr er en sejr, men mod miniputnationer lyder det altså ikke af meget, og vi skal derfor sætte næsen op efter en dansk sejr i Telia Parken fredag aften.

Fredericia AVISEN er som skrevet med på lægterne, og vi vil bringe en reportage fra kampen, så følg med senere.

DEL