Fredericias helt egen julekalender stjal fokus i december, da succesen blev for stor. Det viste sig, at butikkerne ikke havde forventet, at den ville sælge så godt, samt at der var ”gevinst” i hver eneste låge. Nu viser Fredericia Shopping, at de tager den lokale handel meget seriøst. Derfor lancerer de nu COVID-19 Bykalenderen, som giver mulighed for direkte at støtte de lokale butikker i den svære tid, og få sine låger indløst, når COVID19-krisen har lagt sig.

Hos indehaver af MIAMI TØJeksperten og Formand for Fredericia Shopping, Ole Mortensen, har kalenderen dog allerede givet sved på panden.

”Jeg ville så hjertens gerne have givet en intimkoncert med Kim Larsens dygtige søn, Hjalmer. Der er dog sket en trykfejl, da alle 1600 eksemplarer indeholder en intimkoncert med Hjalmer. Det er vigtigt at være ude allerede nu, da man godt kan regne ud, at Hjalmer ikke kan spille 1600 koncerter, og der selvfølgelig ikke er økonomi til dette, men som et plaster på såret vil jeg ændre intimkoncerten til en koncert, hvor alle fredericianere får Hjalmers stemme at høre på Rådhuspladsen til sommer,” udtaler Formand for Fredericia Shopping, Ole Mortensen.

Lene Bach fra Business Fredericia, der også knokler for at holde gang i det lokale erhvervsliv udtaler til Fredericia AVISEN

”Sammen med det nye tiltag om Whale24 er denne idé om påskekalender virkelig faldet ned som en appelsin i vores turban. Det er en unik mulighed for byens borgere til at støtte de lokale butikker nu, hvor de har brug for det, hvorefter vi kan give kunderne belønningen for støtten senere på året. Denne form for bykalender er virkelig kommet for at blive,” fortæller Lene Bach med et optimistisk smil på læben.

Hos Kurt’s Kaffebar blev man som mange andre fredericianske virksomheder taget lidt med bukserne nede under julekalenderen, da man ikke havde set, at der var gevinst ved alle låger. Men denne gang er Kurt’s Kaffebar med igen, da de støtter det lokale handelsliv i en svær tid.

“Denne gang har jeg sikret mig, at jeg ikke kommer til at dele alt for mange boller med valgfri kaffe ud. Påskekalenderkonceptet passer bedre til mig nu, da jeg har valgt, at der kun er en brunch blandt de mange solgte kalendere. Selvom det kostede mig mange penge sidste gang, så vil jeg naturligvis gerne bakke op i denne tid, hvor COVID-19-begrænsningerne rammer de handlende,” siger indehaver Ismail Kurt Ulusoy.

Til baggrund havde Fredericia Shopping planlagt EM-pladsen som opfølgning på den store succes, VM-pladsen, men grundet EM’s udsættelse, kan man lige så godt benytte lydanlægget fra Flashlight Gruppen til denne Hjalmerkoncert. EventC har skaffet kontakten til Hjalmer. EventCs direktør Ulrich Nicolaisen så det som en unik mulighed for at give fredericianere noget god musik efter de svære tider.

Lokalt står man også sammen om at trykke kalenderen, således har Ole Mortensen skaffet kontakter til lokale trykkerier, der glæder sig over bestillingen i en tid, hvor trykmaskinerne er på standby. Ole Mortensen fortæller også, at motivet er neutralt.

“Vi har valgt vores flotte fæstningsværk, Volden, som baggrundsbillede. På den måde sikrer vi os, at ingen butikker eller restauranter bliver forfordelt. Hvis det viser sig igen, at det bliver en succes, er grundlaget lagt for, at vi igen får en julekalender, når vi når frem til december måned i år,” slutter Shoppingformanden, der håber, at mange vil købe kalenderen, handle lokalt, bestille online eller tage de fornødne forhåndsregler og udnytte den gode plads i butikkerne, når de handler.

Borgmester Jacob Bjerregaard er også meget tilfreds med det nye tiltag

”Jeg har fornyligt glædet de ældre borgere med guitar og sang, derfor vil jeg selv træde på scenen og varme fredericianerne op til Hjalmer. Jeg har stor respekt for, at Erhvervslivet i Fredericia står sammen i denne tid, og kan jeg bidrage til fællesskabet med en håndfuld gode akkorder og guitarsammenspil med min byrådskollega, Karsten Byrgesen, så synes jeg, at vi på tværs af politiske holdninger viser, at vi står sammen om kulturen og de handlende i Fredericia.”

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Brian Magnussen
Brian Magnussen
6 måneder siden

Ok. hvilken af dem er aprilsnar ? Skoleeleven der sender djævletegn som påskehilsen eller denne artikel. ?