65.000 konfirmander og nonfirmander skal de kommende uger fejres landet over med både gaver og pengegaver. En ny opgørelse fra Spar Nord viser, at en konfirmand i gennemsnit indsætter cirka 15.000 kroner på sin konfirmandkonto, og der bliver således samlet set indsat knap en milliard kroner.

Omtrent 50.000 konfirmander og 15.000 nonfirmander ser i øjeblikket frem til en af deres livs mest begivenhedsrige dage, hvor de traditionen tro får både gaver såvel som pengegaver fra familie og venner.

En opgørelse fra Spar Nord viser, at en konfirmand eller nonfirmand i gennemsnit satte godt 15.000 kroner ind på sin konfirmandkonto sidste år, og ligger tallet på samme niveau i år, bliver der samlet set indsat knap en milliard kroner på opsparinger i disse uger. Der er dog gode chancer for, at beløbet bliver endnu højere, lyder det fra Spar Nord.

– Privatøkonomien er god i de danske hjem. Faktisk har danskernes opsparing aldrig været så stor som nu, hvilket blandt andet skyldes den høje beskæftigelse og pæne reallønsstigninger. Det kan højst sandsynligt smitte af på den sum, som eksempelvis forældrene giver i gave til konfirmanden eller nonfirmanden, fortæller Spar Nords afdelingsdirektør Leif Lind Simonsen.

Mange konfirmander og nonfirmander kan således se frem til en udbytterig dag, og i den forbindelse håber Leif Lind Simonsen, at de unge igen i år prioriterer at sætte en andel af pengene ind på opsparingen. Det giver nemlig gode økonomiske vaner fra begyndelsen.

– 15.000 kroner er rigtig mange penge for unge i konfirmationsalderen, der ikke tidligere har stået med så mange penge i hånden. Derfor er det også positivt at se, at der blev sat så mange penge på opsparingen sidste år, fortæller Leif Lind Simonsen og fortsætter:

– Det giver nemlig os som bank en god anledning til at hjælpe de unges privatøkonomi godt fra start og vise, hvordan en opsparing med renter kan give konstant værdi på sigt.

I Spar Nord tilbyder man en konfirmandkonto, hvor der maksimalt kan indsættes 15.000 kroner til den høje rente. Her får konfirmander og nonfirmander 4 procent i rente frem til den 7. december 2018. Indskud fra 15.000-25.000 kroner forrentes med 0,2 procent.