I går aftes fik fredericianske Ti Trin Ned den fjerde stjerne i træk, men det var Rasmus Munk fra Alchemist, der stjal overskrifterne. Den 29-årige randrusianer og kok havde ikke set det komme, så det var noget af en overraskelse, da han blev kaldt på scenen. Alchemist åbnede den 4. juli 2019.

Den 29-årige kok og køkkenchef Rasmus Munk fra Alchemist gjorde i går det umulige, det som de mange stræber mange år for at opnå, og de fleste aldrig når. Han og teamet bag Alchemist fik hele to Michelinstjerner i første hug. Fredericia AVISEN fangede den mediepopulære, men vigtigere endnu ekstremt dygtige og dedikerede mand på scenen efter uddelingen i Trondheim.

“Jeg tror ikke, at jeg har forstået, at der er syet to stjerner på Michelinjakken. Det er uvirkeligt og fantastisk. Vi har kun været i gang i kort tid. Det var noget, vi drømte om ville ske i år fire eller fem. Jeg var meget nervøs før uddelingen, da jeg var spået at få en stjerne,” indleder Rasmus Munk.

“Man får ofte skudt i skoene, at Michelin er for konservative, og jeg har hørt mange rygter, men heldigvis viser de i dag, at de godt tør, når de giver os to stjerner. Men uden alle dem, der er med i dag og dem der følger med på restauranten er en stor del af æren for denne dag. Det er ikke kun mig. Jeg får jakken, men det er teamet, der gør det. Jeg ved ikke om, det er sket så hurtigt før, men det er ikke noget, der sker hver dag,” fortsatte Rasmus Munk til Fredericia AVISEN, der i dag flyver hjem til stjernerne i København for at dele det med dem.

Annonce

Fredericianske Kentaur samarbejder med Rasmus Munk

I Fredericia var der også jubel, da både Ti Trin Ned og Alchemist fik Michelinstjerner. Virksomheden samarbejder nemlig med begge restauranter. CEO Bernt Dahl sagde efter uddelingen.

“Det er fantastisk. Først og fremmest utrolig flot, at Mette og Rainer sikrer sig en Michelin-stjerne igen. Det er flot og godt for byen. At Rasmus Munk får to stjerner er magisk. Men jeg er ikke overrasket. Jeg har mødt mange mennesker fra branchen, men der er få, ja måske ikke andre, der har det drive, den passion og den vilje som Rasmus har,” sagde Bernt Dahl.

Rasmus Munk var en ombejlet herre efter Michelinuddelingen i Trondheim. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen/Fredericia AVISEN)

Kentaur har i bæredygtighedens tegn produceret en særlig kokkejakke til Rasmus Munk, og det samarbejde er den 29-årige kok meget tilfreds med.

“Det betyder meget. Kentaur har været nogle af dem, der har været med til at innovere nogle af vores ting, f.eks. kokkejakken. Vi har samarbejdet i et par år om at lave den perfekte kokkejakke til Alchemist. Den er en del af helhedsoplevelsen, vi er meget taknemmelig for at have Kentaur bag os, uden dem, partnerne og teamet kunne det ikke lade sig gøre at lave det, vi laver,” sagde Rasmus Munk.

For seks måneder siden åbnede han restauranten Alchemist på Refshaleøen i København, i går fik han to stjerner. Restaurant Alchemist har fra begyndelsen fået stor anerkendelse fra deres eksperimenterende køkken med den ekstravagante menu på 50 retter fra et holistisk køkken, der sætter en dagsorden i en moderne tidsalder, hvor klima og bæredygtighed er topemner.

At Rasmus Munk arbejder hårdt er man ikke i tvivl om. I tidligere interviews har han fortalt om de tre blodpropper, han har været ramt af, om livet hvor man drømmer stort og satser alle vågne timer og sover for lidt.

Allerede som 24-årig åbnede Rasmus Munk på Østerbro den første version af Alchemist, hvor der var plads til 15 spisende gæster. Allerede dengang bestod menuen af ambitiøse 45 retter, der rummede politiske og etiske budskaber som Alchemist også gør i dag.

Annonce
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer