Forside Fredericia En kop kaffe i Tøjhuset og en snak om musiklivet i fæstningsbyen

En kop kaffe i Tøjhuset og en snak om musiklivet i fæstningsbyen

DEL
Sune Rasmussen
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Fredericia AVISEN drikker en kop kaffe med Tøjhusets leder Sune Rasmussen og får en snak om tiden, der er gået og ikke mindst fremtiden. Solen er begyndt at varme gennem vinduerne, og det musikalske forår er planlagt.

Tøjhuset er et kulturelt samlingssted for byen og i dag er ingen undtagelse. Der kommer mange mennesker ind og ud af huset og i dag er salen i brug, selvom det er formiddag.

“Vores publikum afspejler sig meget af de navne, der spiller på scenen, der synes jeg, at vi har et rigtigt godt differentieret program her i foråret”, indleder Sune.

Vi taler om, hvad året har budt på de første måneder af 2019, Sune siger:

“Det ser spændende ud, vi har fået en god start på året med rigtig mange gode koncerter, og med mange publikummer. Både navne som Annika Aakjær og Karl William, som er nye skud på stammen, har sammen med gamle skud på scenen har solgt rigtigt mange biletter. Selve koncerterne gik godt, jeg var meget overrasket over Annika Aakjær, hun havde et meget forskelligt udtryk. Hendes musikalske udtryk var helt i top og folk var med, hvor Karl William spillede nogle nye sange, som publikum ikke kendte, men de blev trukket op til scenen. Vi har også haft nogle fantastiske oplevelser, ligesom Teitur, hvis man tabte en knappenål på gulvet, så kunne man høre det, folk sad bare helt opslugt”

En af de ting, som Sune har fundet særligt interessant var koncerten i sidste uge med Shayna Steele.

“Shayna Steele spillede sammen med det legendariske 16-mandsorkester, Snarky Puppy. Når du giver folket i Fredericia sådan nogle oplevelser, falder de ned ad stolene, fordi det er ikke noget, du hører i radioen”, siger Sune.

Det næste stykke tid byder også på lokale koncerter, den ene er et lokalt band, det har spillet sammen næsten i en halv menneskealder; både skæv og psykedelisk rock.

“Barock har spillet sammen i 40 år, det bliver stort. Det bliver en meget blandet repertoire, rygtet siger, at de har været ude og finde musikere, der var med for 30 år siden. Der er også folk fra England, der har meldt deres ankomst. Jeg synes, det er fantastisk, at de har spillet i så mange år og at de stadig spiller. Det er også lidt en lokal tradition, at man både spiller kopimusik og egne numre”, siger Sune om det traditionelle fredericianske rockband, som allerede har udsolgt til deres koncert den 26. april.

“Daniels Trip kommer og spiller sammen med Heywire, det bliver en dobbeltkoncert med fra hver sin ende af rockskalaen. Det er en dag med lokale bands på scenen, som begge har noget på hjertet. Mht. Heywire, så synes jeg, det er helt fantastisk, at sådan et band gæster Fredericia. De spiller det man godt kan betegne, som New Wave of British Heavy Metal. Daniels Trip kan man næsten høre på navnet er mere over i det syrede”, siger Sune.

“Egentlig så tror jeg, at publikum kommer til at få en god aften, fordi det er lokalt, det der står på scenen. Der er også et socialt moment i, at man går ud og hører det. Det er ultra vigtigt at bringe det lokale ind, vi er jo et spillested i Fredericia, så vi skal både præsentere musik for Fredericias borgere, men vi skal også præsentere fredericiansk musik på scenen. Vi har ligesom lagt ud og sagt, at vi skal have noget lokalt på vores program, som allerede var tæt booket, da jeg startede, men vi skal også repræsentere, hvad der præsenteres nationalt og internationalt”, siger Sune.

Folkeklubben kommer i juni og laver udendørskoncert, det skal være med til at understøtte Gothersgade ifølge Sune. Der afholdes koncert i baggården og han håber på mange flere arrangementer ved og i Tøjhuset som gerne må sprede sig ud på gaden.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her