FC Fredericia åbnede søndag sæsonen i NordicBet Ligaen, hvor det blev til et nederlag mod Vendsyssel FF i en typisk åbningskamp.

Velkommen i gang. Fight, fight og atter fight, det var et af de gennemgående temaer på banen, da FC Fredericia og Vendsyssel tørnede sammen.

Kønt var det ikke hele vejen igennem, og der var enkelte skønhedsfejl, men samtidig kunne man godt se mønsteret i hvad FC Fredericia ville. Når først Steven Enna er blevet slebet til ligner det, at han kan blive en rigtig stor gevinst. Den store amerikaner, der er atletisk af bygning, var god til at modtage bolde som spilstation både langs jorden og i luften, og samtidig var det tydeligt at se, at han er boksangriber, som ved, at han skal i feltet.

Med lidt mere kamptræning havde han formentlig også puttet en pind i kassen ved stillingen 1-0, og det havde givet et helt andet kampforløb, der formentlig også havde givet FC Fredericia en dejlig sejr.

Et andet opløftende moment var Anders Holvad. Han var ikke sig selv i foråret grundet en drilsk ankelskade, og det var tydeligt, at han er kommet sig over den. Holvad boltrede sig og tog de dybdeløb, som han er kendt for, og tog også sine velkendte dribleture med et godt raid.

Der var generelt mange positive indslag fra FC Fredericia-spillerne, men der var også lidt negative ting. Alexander Nybo stod generelt en rigtig fin kamp, men han endte med at få negative overskrifter, da han var impliceret i begge mål, hvilket han også fuldt ud erkendte efterfølgende til Fredericia AVISEN.

I forbindelse med målet til 1-2 så forsvaret ikke alt for heldigt ud. Målscoreren Tiemko Konate var omringet af to FC Fredericia-spillere, og han burde derfor slet ikke få lov til at afslutte. Nuvel var afslutningen ikke den bedste, og Nybo skulle have reddet den, men optakten til målet var heller ikke en, som Jonas Dal vil se tilbage på med glæde.

Noget man kan se tilbage på med glæde er til gengæld tilskuertallet. 869 tilskuere så til på Monjasa Park, og det er ganske udemærket i en sæsonpremiere, hvor folk stadig er på ferie og man lige skal vende sig til, at bolden ruller igen på byens fodboldstadion.

Der er derfor mange positive ting at bygge videre på for FC Fredericia, der ganske vist får det svært med at blande sig i den absolutte topstrid, men mindre kan også gøre det i en sæson, hvor der kun er en oprykker.

https://www.facebook.com/Garage-Burgerbar-601075593674149/