Fredericia Kunstforening slog dørene op til endnu en flot og forrygende fernisering i fredags. Næsten 200 glade gæster var med da Marcellus Hoornweg og studerende fra Aarhus Kunstakademi åbnede dørene.

Fredericia AVISEN var på plads fra start i kunstsalen på Kongensgade 111, det store trækplaster var renæssancemaleren og den tidligere lokale kunstner Marcellus Hoornweg fra Rotterdam. Det skulle vise sig med de studerene fra Aarhus Kunstakademi, at det var en meget inspirerende udstilling med mange kunstneriske udtryk.

Der var linet drikkevarer op til de fremmødte. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Marcellus var en meget populær herre, der var flere, dog hovedsagligt kvinder, som skulle fotograferes med den lokale hollænder. Ligesom hans billeder på udstillingen er mindeværdige så må han også have sat sig nogle solide aftryk her socialt.

Kvinden på billedet mindes at Marcello har malet hendes mor på billedet bag dem. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Hvis du kan lide Rembrandt er det næsten en must at svinge forbi Kongensgade 111 og se Marcellus’ sikre og historiske streg. Det emmer af klasse og han har sit håndværk i orden.

Dette store maleri beskues af mange. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Behnaz Assefy kommer oprindeligt fra Iran og inspiration til det store billede skal også findes i hjemlandet fra de store persiske tæpper.

“Jeg er meget optaget af farverne, og den kraft som farverne gemmer. Det minder meget om min barndom og fortid. Inspirationen er fra persiske tæpper, det er nomaderne der sidder og fletter. Nomaderne bruger fantasien, tanker og følelser, mens de sidder og laver dem. Det er mit liv jeg har lavet som en tæppe”, siger Behnaz Assefy.

Behnaz Assefy foran sit livstæppe. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

En anden kunstner som udstiller på denne flotte samling af værker er Lotte Neupart. Hendes stil er spændende og derfor taler vi også med hende foran hendes værker.

Lotte Neupart foran sine værker. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

En ting, der springer i øjene er matchet mellem den sorte farve og pastellerne Lotte arbejder også med motiver som måske er streget op men ikke udfyldt, om sine værker siger hun:

Det jeg er vild med, når jeg maler, er farverne som er vigtigere for mig end selve motiverne. Motiverne er lidt en undskyldning for at lege med farverne. Nogle gange er der også antydninger af noget og så er det op til beskueren selv at tænke motivet.”

Anne-Mette Tange Vejen leger med mange forskellig udtryk. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Som kulturredaktør er det længe siden jeg er blevet så inspireret, det er en god variation til Marcellus Hoornwegs stilsikkerhed.

Stilsikkerhed fra Marcellus Hoornweg. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN

Det er et must see i mine øjne og udstillingen kan ses i perioden 23. august til og med den 8. september 2019.

Åbningstider:
Tirsdag-fredag kl. 14-17, lørdag kl. 11-17, søndag kl. 14-17.

https://www.facebook.com/menyfredericia/