Corona, mink, grundlov, rigsretssag, skandale, ja det er blot nogle af de mange ord der har fyldt overskrifterne på landets aviser, medier her under eks. Facebook sider gennem den seneste tid.

Men det stopper ikke her, vi ser nu en mere rabiat tilgang i de overskrifter der bliver fremlagt, disse overskrifter med politisk opbakning.

Nu er det overskrifter som Hitler, Holocaust, diktatur, vi skal have drænet sumpen og rigtigt mange ord i samme boldgade.

Det der skræmmer ud over, at nogle drager sammenligninger med den siddende regering og datidens grusomme hændelser og styreformer, det er at ingen fra de partier der har disse gruppers opbakning, tager afstand fra overskrifterne og sammenligningerne.

Nej der er en larmende tavshed og der er en ageren der minder lidt om strudsens adfærd, hvis nu vi gemmer os lidt så går det nok væk af sig selv.

Er vi ved at synke så dybt eller skal vi sige lavt, at det er den nye fremgangsmåde i de politiske debatter og i vores måde, hvor vi forsøger at belyse nogle forhold der ikke er lig vores måde at tænke og føle på.

Vi der er politiske aktive på venstrefløjen har altid fået at vide vi har været rabiate, vi har altid fået at vide vi har skubbet til grænserne, men et er sikkert, vi har aldrig draget sammenligninger med de grusomme hændelser og forhold, der har været under verdenskrigene.

Jeg græmmes som lokalpolitikker, jeg græmmes som menneske og som borger i et højtudviklet land over, at skulle se en sådan retorik, det passer sig ikke til den måde vi som nutidens mennesker skal opfører og agere på.

Det er en skamplet på vores demokratiske ret og en skamplet på os som mennesker i det danske samfund, jeg håber på og ser frem til, der i løbet af den kommende tid kommer nogle udtalelser fra de politiske ledere lokalt som landspolitisk, der har opbakningen fra disse her grupper hvor i de tager skarpt afstand fra denne her retorik og ageren.

Jan Filbært.

Folketingskandidat.

Enhedslisten

0 0 stem
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer