MobilePay støtter i marts måned Ronald McDonald BørneFond med 1 kr. for hver betaling, gæsterne på landets 89 McDonald’s restauranter foretager med MobilePay. Ronald McDonald BørneFond administrerer Ronald McDonald Hus, der hvert år huser omkring 100 familier, der alle har et alvorligt sygt barn indlagt på Rigshospitalet.

”Vi kan ikke forestille os et bedre formål at støtte end familier med alvorligt syge børn. Samtidig vil vi gerne give et ekstra skub til brugen af MobilePay hos McDonald’s. Forhåbentligt tager vores fantastiske brugere den udfordring op, så pengene kan strømme ind til Ronald McDonald BørneFond,” siger Mark Wraa- Hansen, chef for MobilePay i Danske Bank.

MobilePay blev indført i alle McDonald’s restauranter i juli 2015, og der er en stigende tendens til at gæsterne i højere grad gør brug af den nemme betalingsform, der hverken kræver, at man har kontanter på lommen eller har fået dankortet med sig.

Donationer kan lette hverdagen for familier med syge børn 

At der i en hel måned nu bliver sat fokus på Ronald McDonald BørneFond, glæder Lene Høffner, fundraiser og eventmager hos Ronald McDonald BørneFond. Hun håber, at mange vælger at betale med MobilePay frem for at hive dankortet frem.

”Vi sætter utrolig stor pris på MobilePays interesse for Ronald McDonald BørneFond. Uden hjælp fra venlige sjæle kunne vi ikke tilbyde så mange familier at bo i Ronald McDonald Hus. Et Ronald McDonald Hus er et slags hjem uden for hjemmet og viser sig at have en enorm positiv betydning for familier med alvorligt syge børn. Her kan de være sammen og få et pusterum fra hospitalet samtidig med, at de stadig er tæt på det indlagte barn,” fortæller Lene Høffner.

Ronald McDonald Hus har siden åbningen i 2002 huset over 1700 familie – alle i den svære situation, at de har et alvorligt sygt barn. Huset drives dels af midler fra Ronald McDonald BørneFond og selvstændige donationer samt hjælpes af frivillige medhjælpere, som lægger utallige timer i huset. At lette hverdagen for disse familier ligger folkene bag Ronald McDonald Hus meget på sinde. Derfor hilser Lene Høffner også kampagnen taknemmeligt velkomment.

”Kampagnen betyder rigtig meget for Ronald McDonald BørneFond. Pengene, der bliver samlet ind hér, går ubeskåret til at hjælpe familier med et alvorligt sygt barn til at bo i Ronald McDonald Hus, så de i en særlig svær tid kan være sammen og støtte hinanden,” fortæller Lene Høffner og uddyber:

”For hver 650 kr., der samles ind, kan vi tilbyde endnu en familie ét døgns ophold i huset”.

Ronald McDonald BørneFond og dens arbejde 

I Danmark blev Ronald McDonald BørneFond stiftet af McDonald´s Danmark ApS i 1991. Det er en selvstændig almennyttig fond, der primært støtter Ronald McDonald Hus, og når økonomien tillader det også støtter andre projekter til gavn for alvorligt syge børn i Danmark.

Fondens økonomi er baseret på indsamlede midler. En stor del af disse kommer fra de mange gæster, som hver dag lægger penge i de indsamlingsbøsser, der står fremme i McDonald´s restauranter.

Ronald McDonald Hus, der åbnede i København i september 2002, er det første af sin art i Danmark. På verdensplan er det hus nr. 218 ud af nu i alt 358. Huset i Danmark er et godt eksempel på et vellykket samarbejde mellem offentlig virksomhed og privat initiativ.

Fundraiser og eventmager, Lene Høffner, ved indgangen til Ronald McDonald Hus
Fundraiser og eventmager, Lene Høffner, ved indgangen til Ronald McDonald Hus