Hvis Dr. Hassan Moustafa var i synonymordbogen ville der stå kontroversiel. Den egyptiske præsident for Det Internatioanle Håndboldforbund, IHF, har fået igennem, at der skal tilskuere på lægterne til den forudstående VM-slutrunde i herrehåndbold.

Siden 2000 har den magtfulde tidligere egyptiske håndboldspiller bestridt posten som præsident for IHF. Siden er der løbet meget vand gennem åen, og der er blevet skrevet korrupt ud for Hassan Moustafas navn et utal af gange. Korruption er det ikke i dette tilfælde med tilskuere, men det er meget, meget kontroversielt. Med en pandemi hængende over hele verden, og med en slutrunde i Egypten, der slet ikke coronatester i samme grad som i eksempelvis Danmark, virker det langt ude, af Moustafa har trumfet igennem, at der skal være tilskuere på lægterne.

Selvfølglige er det stort, at der er VM i Egypten med et rekordhøjt deltagerantal på 32 hold. Selvfølgelig har de egypistiske arrangører ret i, at de vil vise det bedste af det bedste frem produktmæssigt, og selvfølgelig er det med tilskuere på lægterne. Men al logik siger, at det ikke er smart. Slet ikke, når holdene kommer til at leve i bobler, hvor de ikke må have fysisk kontakt med interessenter som pressen, og skal være lukket inde på deres hotel udover, når der er træning og kamp på programmet.

Der hvor filmen knækker helt er, at egypterne ikke kun vil have lokale tilskuere ind i hallerne. Nej, de vil sågar åbne op for, at deltagene nationers fans også vil få muligheden, og dermed bryde alle anbefalinger i forhold til coronasituationen, hvor al unødvendig rejse til andre lande frarådes. Og at være tilskuer til VM må i dén grad være unødvendig rejse, undtagen hvis man spørger de egyptiske arrangører, der vil have en masse tilskuere til Mousafa Hassans store håndboldfest.

Tilskuere vil også præsidenten for IOC (Den internationale olympiske komité), Thomas Bach, have. Bach har meldt sin ankomst til den egyptiske hovedstad Kairo, og det er formentlig med OL for øje, da han vil se, hvordan Egypten tackler en slutrunde med 32 deltagere. Hvis japanerne får styr på pandemien skal OL gennemføres, og står det til Bach, så skal det også være med tilskuere, hvor han vil modtage hyldesten fra tusindevis af tilskuere.

Bach og Hassan har et forhold, hvor de er forholdsvis tæt knyttet. Således sendte Bach i sommer en hilsen, da Hassan blev hædret med titlen “Lifetime Honorary President of the EOC”, og noget tyder derfor på, at den 66-årig tyske Bach, som er tidligere OL-guldvinder i fægtning, skal lære af sin egyptiske kompagnon inden OL skal afholdes.

Med mindre Moustafa Hassan har opfundet en recept, der gør, at man ikke kan få corona, så virker det der foregår mest af alt som en gal Doktors værk.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer