Covid-19 har gjort fodbolden til en svær størrelse. Resultater, som ikke burde forekomme, sker. Spillerne er maks presset på deres fysiske formåen, men betyder det, at topklubberne trækker yderligere fra?

Med et smæk blev fodbolden skudt ned fra en klar himmel. Covid-19 gjorde, at fodbolden blev en sekundær ting i dagligdagen, da smitten for alvor brød ud i Europa i midten af marts. De forskellige fodboldligaer lukkede ned en efter en, og da de åbnede igen var det langtfra det samme.

Et komprimeret kampprogram for at gøre sæsonen færdig så hurtigt som muligt blev iværksat, og det var med enten få eller meget begrænset tilskuertal, at de forskellige ligaer blev gennemført. I flere lande, herunder i Danmark, blev det vedtaget, at man måtte tage op til fem udskiftninger og det gav også en ny hverdag.

Kampene kunne blive vendt på hovedet, hvis man kom bagud. Dette kunne især komme de store klubber til gavn, da de har en bredere og bedre bænk end klubberne, der har lavere budget, men set i det store perspektiv er det ikke gået udover gabet mellem top og bund. Heldigvis for det.

I de hjemlige himmelstrøg har vi set mærkværdige resultater. F.C. København har ikke lignet det hold, som man har været vant til at se. Efter genåbningen af fodbold har de slet ikke levet op til forventningerne, og kun europæisk stak de snuden frem i sidste sæson, men i den nye sæson er det gået helt galt for dem. I Europa League-kvalifikationen røg de ud til de upåagtede kroatiske hold Rijeka.

I Superligaen har FCK heller ikke kørt med klatten, og det lader også til, at FC Midtjylland ikke er uovervindelige. I et stærkt komprimeret kampprogram pga. Champions League har de smidt point til SønderjyskE og AC Horsens. Det kan blive særligt Brøndby og AGF’s helt store chance i år, hvis de kan opretholde kadencen henover efteråret, og tendensen fortsætter.

Også i udlandet sker der mærkværdigheder. Ellers mægtige Bayern München var ved at smide yderst uventede point mod Hertha BSC hjemme på Allianz Arena, og det ligner dem ikke – slet ikke mod et midterhold. En overtidssscoring på straffespark reddede Bayern, der vandt 4-3, men det kan ikke blive ved med at gå godt.

I England er den også gal. Liverpool faldt helt sammen mod Aston Villa, og den kom også helt ud af det blå. Premier League-sæsonen havde The Reds ellers indledt fint med tre sejre ud af tre mulige, men helt ud af det blå tabte de med de uhørte cifre 7-2. Det endda uden at have fået rødt kort undervejs. Særligt den spanske keeper Adrian står for skud efter den kamp. Andet steds, nærmere betegnet på Old Trafford skete der også noget udsædvanligt. Manchester United tabte med 1-6 til Tottenham, og ganske vist fik Athonny Martial et kontroversielt rødt kort i første halvleg, men derfra til at tabe 1-6. Det må ikke ske.

Bliver 2020/21-sæsonen året, hvor der sker flere uventede ting, og har Covid-19 situationen med et forskudt fodboldprogram en indvirkning på det? En ting er sikkert. Fodboldverdenen pt. er utilregnelig.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer