Mandag og tirsdag var Region Syddanmark i Medborgerhuset i Korskærparken med Covid-19 testbiler. Tirsdag var presset ikke så stort på testkapaciteten, og det benyttede jeg til at få taget en test og gjort hvad jeg føler er en borgerpligt.

Der har været testbiler i Fredericia ved tidligere lejligheder. Da der var mange smittetilfælde på Fredericia Gymnasium blev der hurtigt rekvireret testbiler ud så skolens personale og elever kunne blive testet i den ekstraordinære situation. Derudover var der i weekenden d. 26.-27. september testbiler ved MesseC, som fik folk til fra nær og fjern for at blive testet.

Mandag og tirsdag i denne uge var turen kommet til Korskærparken i Medborgerhuset. Mandag drog AVISEN derfor ud til Korskærparken, og vi kunne konstatere, at der var kø i efterårskulden. I de mest belastede perioder var ventetiden en times tid, men situationen var anderledes tirsdag, og den benyttede jeg personligt til at få foretaget en test, da arbejdsdagen var omme.

Muligheden var lige til, da man ikke skulle bestille tid på forhånd, og meldingerne fra Medborgerhuset havde gået på, at trykket ikke var stort. Samlet set gik der maks fem minutter fra jeg havde parkeret bilen til jeg satte kursen væk fra Medborgerhuset. Og nok så vigtigt, så følte jeg, at jeg fik gjort en pligt, selvom det kostede en fornemmelse af, at jeg skulle kaste op, da jeg blev podet.

Lad mig slå fast, at jeg ikke på noget tidspunkt under perioden med Covid-19 har haft symptomer, men af naturlige årsager omgås jeg en del mennesker i min hverdag, selvom jeg tager forbehold og holder den fornødne afstand. Men derfor føler jeg stadig, at det er alles pligt at tage en test, når der er så åbenlys en mulighed for det. Man kunne jo risikere at være en smittebærer uden at have symptomer.

Vi har talt med koncerndirektør for voksne og ældre, Yelva Bjørnholt Jensen, der oplyser, at mandag blev omkring 1000 testet i Medborgerhuset og ca. 600 lagde vejen forbi tirsdag.

»Meldingerne jeg har fået er, at der var god stemning derude. Mit indtryk er, at det er lokale, der har været der, da der ikke var så meget biltrafik som det var tilfældet, da der var testbiler ved MesseC,« siger Yelva.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer