En institution i dansk håndbolds fanhistorie er slut. Den legendariske blok H, hvor HK Ultras reagerer i thansen Arena, skifter placering og laves om til næste sæson. Dermed tages fanblokken i brug for sidste gang i lørdagens kamp mod Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Siden FHK rykkede op i ligaen i 2002/03-sæsonen har der været fest og glade dage i blok H i Fredericia Idrætscenter. I første omgang uden en decideret organiseret fangruppe, men allerede dengang var der en mindre gruppering, der kaldte sig HK Ultras, som skabte en højlydt og festlig opbakning til FHK.

I 2005 kom det skridtet videre. HK Ultras blev til en officiel fangruppering og nåede op at have 250 medlemmer, da FHK var i ligaen. Igennem tiden har der været mange episoder, der huskes tilbage på fra medlemmerne.

Sådan så blok H ud før ombygningen af thansen Arena gik i gang. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen

“Der var sidste ligakamp i grundspillet mod Kolding. Vores keeper reddede bolden, som landede i blok H. Vi førte kampen, så spillet skulle selvfølgelig ikke hurtigt i gang. Et medlem tog derfor fat i bolden og kørte den rundt i konfetti, der lå mellem stolerækkerne. Det skabte stor frustration hos Kolding-spillerne, som med det store brød Anders Oeschler i front ville have et par alvorsord med Ultras. Det hele endte dog roligt og vi vandt sikkert kampen på en scoring i sidste sekund,” siger HK Ultras’ formand Per Fuglsang til Fredericia AVISEN.

Selvom FHK kom i sportslig og økonomisk uføre har en trofast skare fra Ultras taget turen med i Jyllandsserien og op i 1. division. Selvom det har været på lavere blus, har der også været sjove episoder i de lavere rækker, som har fundet sted i blok H.

“I rækkerne under 1. division må man ikke tage timeouts. Det problem løste vi ved at komme med højlydte bemærkninger mod modstanderens bænk, når de sad lige op af blok H. Nogen gange stoppede dommerne nemlig spillet for at få styr på modstanderbænken, og så kunne spillerne og vores træner få en god snak om tingene,” fortæller Per Fuglsang med et smil på læben.

Netop det, at HK Ultras med den nuværende placering i thansen Arena er lige op af den ene spillerbænk har været essentielt for fangrupperingen. Det er det slut med efter lørdag aften.

FHK
Siden midt-februar har blok H set sådan ud. Efter lørdag er det slut – det er sidste kamp for FHKs 1. divisionsherrer i den nuværende arena. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“Det er rigtig ærgerligt. Det betyder meget for vores medlemmer at kunne distrahere modstanderbænken og komme med sjove kommentarer til dem. Samtidig giver det også en fællesskabsfølelse, når vi er så tæt på vores egen bænk i den ene halvleg,” forklarer Per Fuglsang, som også har et andet hængeparti med at HK Ultras’ placering i hallen nu bliver på modsatte langside:

Blok H er blevet et symbol med HK Ultras. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Det hedder jo ikke blok H derover. Det betyder også meget for os. HK Ultras har altid været i blok H, men heldigvis har vi en god dialog med klubbens bestyrelse om, at blok H fremadrettet bliver på modsatte langside. Vi har generelt en rigtig god dialog med klubbens bestyrelse, og mon ikke, at vi også sætter os ned og laver nogen fede tiltag til det nye blok H,” udtaler Fuglsang og slutter:

“Det er en epoke, der slutter. Det bliver en speciel dag for os, men vi ser frem til nye, forbedrede rammer i hallen og vi vil også komme til at udvikle fanklubben yderligere i det nye område,” slutter formanden.