Står du og vil købe en bolig? Den bold greb Handelsbanken og LokalBolig, der havde inviteret til en aften i boligmarkedets tegn. Arrangementet blev afholdt på Fredericia Maskinmesterskole med en smuk aftensol over Kanalbyen.

Blandt de fremmødte var der en god blanding. Der var alt lige fra unge førstegangskøbere til dem, der formentlig havde prøvet det før.

Jens Mikkelsen, Fredericia Maskinmesterskole. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Klokken 17:00 bød ressourcedirektør på Fredericia Maskinmesterskole, Jens Mikkelsen, velkommen og fortalte kort om maskinmesterskolen, inden direktør i Handelsbankens Fredericia-afdeling, Brian Sørensen, tog ordet og bød velkommen.

Han fortalte om hvad de er for en bank og indskød, at banken med sin placering på Prinsessegade 42 har direkte udsigt til hvad der sker i Kanalbyen, som er igang med at skyde op med attraktive lejligheder.

Handelsbankens direktør, Brian Sørensen. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

“Det kan jo være, at nogle af jer, når I går herfra i dag, vil købe en bolig dernede,” sagde Brian Sørensen med et smil på læben.

Efterfølgende var det tid til et oplæg fra Handelsbankens Ann Korsgaard, der er boligchef. Hun fortalte om boligmarkedet og økonomien.

“Der er stigninger i udkantsDanmark. Det kan være, at man tænker i alternativer, da storbyerne er dyre og det sætter sit præg på andre områder, når folk søger andre steder hen,” sagde hun og kom ind på den yngre del af de fremmødte:

“Det er en attraktiv kundegruppe for alle banker, da det er langsigtede relationer man skaber ved at få sådanne kunder. Det er vigtigt med tillid, når man taler så store investeringer som en bolig er,” sagde Ann Korsgaard.

Ann Korsgaard, Handelsbanken. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

“Det der gør, at det stikker af i Aarhus og København er, at der kom en lov for fire år siden om skærpede krav til udbetalingen af boligere. I dag betaler man mindst fem procent, og ellers har banken individuelle krav i den enkelte sag.”

“Generelt har vi i Danmark et unikt system, når der skal finansieres boliger – det findes ikke andre steder i verden. Vi har realkreditfinansering, der er en speciel model, som gør, at vi kan låne på en sikker måde og til en sikker rente i lang tid. Udlandet har fået øje på på det, men de kan ikke bygge en mage til.”

“I må aldrig basere økonomi på hvad man tror sker. I stedet skal man se på den faktiske situation, og det er mine kollegaer gode til at tage udgangspunkt i. De ser på jeres situation ud fra det I drømmer om, og det man har økonomi til. Man skal ikke basere noget på renteforudsigelse, da det næsten kun kan gå galt.”

Anders Jespersen, indehaver LokalBolig Fredericia. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Efter Ann Korsgaards oplæg var det tid til at høre om det lokale boligmarked i Fredericia og omegn. Det fortalte indehaver af LokalBolig Fredericia, Anders Jespersen om.

“I Fredericia er det værd at bemærke, at vi for fire måneder siden havde 515 emner til salg, og vi er nede på 385 nu. Det er ikke så meget villaer og rækkehuse, at der er fald i, men derimod lejligheder og byggegrunde.”

“Som mægler kan vi hjælpe med både at sælge og købe. Det er rart som kunde, at man kan få en pind i jorden hos os, da vi har fingren på pulsen med, hvor vi er på vej hen prismæssigt. Jeg tror ikke, at vi er på vej ned her i området, da konkurrencen er god.”

Ramus Gudum-Sessingø, Handelsbanken Capital Markets (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Efter en strækben pause tog senior economist fra Handelsbanken Capital Markets, Rasmus Gudum-Sessingø, ordet og sagde:

“Renteudviklingen er vigtig at følge i disse dage, hvis man interesserer sig for hvordan boligpriserne udvikler sig.”

“Renten er rekordlav for tiden, og de -0,75 vi er på, er verdensrekord. Danmark er det første land med en negativ rente.”

Derefter fortalte Rasmus Gudum-Sessingø om renten generelt i Europa, USA og Kina, og hvad han forventede sig af den.

LokalBolig Fredericias indehaver, Anders Jespersen, i samtale med deltagere i pausen. (Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN)

Efter to timer i boligmarkedets tegn var det blevet tid til en anretning i Fredericia Maskinmesterskoles kantine, og efterfølgende var det tak for i aften og så gik turen ud ud til udsigten mod Kanalbyen, der nu stod endnu skarpere i mørket end ved ankomsten til maskinmesterskolen.

https://www.facebook.com/menyfredericia/

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her