26-årig Emil Staggemeier er sidste kunstner til at udstille i Kranknau Kunsthalle, der ligger på Skibsbroen i Kanalbyen. Det er den unge kunstners første udstilling, fortæller han til AVISEN.

I juli var det Koolbandi aka Thomas Lægaard, der åbnede showroomet og i august har Sylvest Jeppesen haft stafetten, og nu slutter det hele af med Emil Staggemeier.

Men hvem er Staggemeier? Vi inviterede ham ind på vores kontor i Riddergade og blev klogere på ham.

»Jeg har altid malet, men når man er i 20’erne synes mange, at det er lidt fjollet måske. Man bliver taget seriøst, når man sælger kunst, og det har gjort i tre år,« siger han.

På Instagram er Emil Staggemeier flittig bruger. Han har 9.000 følgere, og han har også gjort sig bemærket i bybilledet, hvor steder som Kurt’s Kaffebar og Café Mair’s har udstillet hans ting.

»Der har været postitiv respons, men det her i Kranknau bliver min første rigtige udstilling og det er jeg spændt på,« forklarer Emil.

Men hvad for noget kunst er det så Emil laver? Det spurgte vi ham om.

»Jeg bruger akrylmaling, og laver en form for moderne kunst. Jeg har taget elementer fra graffitiverden, og i bunden skriver jeg mit navn i midten,« siger Emil Staggemeier og fortsætter:

»Begrebsmæssigt vil jeg kalde min stil for ekspressionistisk. Jeg laver meget med ansigter, og det kan man genkende min stil på.”

Pt. er kunst en fritidsbeskæftigelse for Staggemeier, der til dagligt går på lærerseminariet, men han drømmer om mere med kunsten.

»Jeg er meget passioneret omkring det, og har så meget blod på tanden, at jeg ikke stopper før jeg har et eller andet navn. Drømmen er at leve af det,« slår Emil Staggemeier fast.

Med så stor en passion omkring kunst har Staggemeier også nogen han ser op til, og her fremhæver han især Frederik Næblerød, Tal R og Michael Kvirum.

»De er gået internationalt og blevet lidt pionerer inden for deres genre. Det er det med de ansigter jeg laver. Jeg laver min egen stil, hvor jeg ikke passer ind i en boks,” forklarer Staggemeier og løfter sløret for, hvad man kan se til hans udstilling i Kranknau Kunsthalle:

»Jeg har lavet malerier, fået trykt print og plakater og lavet udsmykning på denimjakker. Jeg har også valgt at tage min kæreste med ind. Hun er kunster og laver noget i den feminine stil.«

Emil Staggemeier åbner udstillingen i Kranknau Kunsthalle fredag klokken 19:00, og holder åbent til klokken 22:00. De 30 første gæster vil få et gratis limited edition print, som er sponsoreret af ProPrint.

Foruden selve udstillingen har Staggemeier planer om at lave events i forbindelse med, at han har åbent. Blandt andet er der ting som tegnekurser og livemusik i støbeskeen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer