19-årig Emil Thorup Kudsk er en af de værnepligtige, der i mandags startede på Ryes Kaserne, som skal danne rammerne om fire forhåbentligt sjove måneder for Emil og resten af hans deling.

Sammen med 103 andre værnepligtige mødte Emil mandag op på Ryes Kaserne.

Emil sammen med noget af sin deling på første dagen som værnepligtig. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Alt var nyt, fremmed og stort på den mægtige kaserne. Inden Emil for alvor kom i gang med livet som værnepligtig talte Fredericia AVISEN med ham.

“Det at være værnepligtig giver en mulighed for at opleve noget andet end hvad man ellers kan bruge sit sabbatår på. Jeg glæder mig,” siger Emil og uddyber:

“Jeg ville prøve noget nyt, og til Forsvarets Dag fik jeg inspiration til at ville komme her.”

På første dagen gik Emil og resten af de værnepligtige blandt andet hen for at hente deres udrustning. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Emil har ikke tidligere været fascineret af militæret og med en baggrund på HTX lå den værnepligtige vej heller ikke som den oplagte.

“Men jeg ville prøve noget helt andet her i mit sabbatår. Hvis det ikke fanger mig, så vil jeg læse noget akademisk,” forklarer han.

Emil kommer fra den nordsjællandske stationsby Skævinge. Derfor er han helt og aldeles på udebane i Fredericia, men han ser frem til at få en masse indtryk med i bagagen hjem efter de fire måneder som værnepligtig.

“Jeg forventer at få en masse sjove oplevelser, nogle gode venner og opleve noget nyt, og så ellers se hvordan man kan få en uddannelse,” siger Emil og kommer ind på forventningerne til den første uges tid, som beskrives som hårde:

“Jeg ved ikke hvad man skal forvente, men nok noget fysisk test af en art og så kommer det sindssyge senere, hvis man vælger at fortsætte,” slutter den nye værnepligtige, Emil Thorup Kudsk.

https://www.billet.dk/order/tickets/13261438/tyrolerfest-i-fredericia-2019-eksercerhuset-2019-11-02-17-00-00