Fredericia AVISEN kigger tit forbi Kurts Kaffebar, og her møder bliver man ofte mødt med et stort smil, et ‘hej’ og en kop kaffe fra Emil. Efter længere tids pres, indvilligede Emil i at dele sine drømme med os – og med jer læsere.

Navnet er Emil Elsborg, et kendt navn blandt den yngre generation i Fredericia. Emil er et meget socialt menneske, der gerne møder nye mennesker. På kaffebaren er der garanti for et stort smil, og for det meste følger der også en joke eller to med i betjeningen på den hyggelige kaffebar midt i Fredericias pulserende gågade.

Vi sætter os udenfor i solen, hvor der rundt om er fyldt med nogle af de mange stamgæster, der er med til at gøre arbejdsdagen ekstra god for Emil. Selvom Emil kun er 22 år gammel, så har han en drøm om at åbne sin egen café, og det er her Kurts Kaffebar kommer ind i billedet.

Hvordan fik du et job hernede på Kurts Kaffebar?

“Jeg kendte Ismail lidt, fordi min far og ham har arbejdet sammen før. Så har han været på besøg derhjemme et par gange da jeg var yngre, og ja så har jeg jo besøgt kaffebaren mange gange for at få en kom kaffe”, fortæller Emil og fortsætter:

“Jeg har, og har haft det længe, en drøm om at åbne min egen café en dag. Så havde Ismail talt lidt om, at han godt kunne tænke sig en ansat til at tage lidt over engang i mellem, så han selv kan holde lidt mere fri – og så sprang jeg til. Det er et super fedt job, med en masse ansvar. Det er dejligt for mig, for det giver mig også noget erfaring, som jeg kan tage med videre”.

Hvad med dine tanker om at åbne din egen café, hvordan står det til med dem efter du er begyndt her?

“De er der stadig, de er faktisk kun blevet større. Jeg nyder at snakke med mennesker, og lave noget jeg godt kan lide. Jeg er typen, der gør de ting jeg kan lide – for på den måde bliver livet sjovere at leve”, siger Emil og fortsætter:


“Jeg nyder at arbejde hernede, der er mange stamkunder og super søde kollegaer, det bliver lidt som en familie at gå på arbejde. Og det er netop det jeg gerne vil, lave noget med min familie. For jeg tror på, at det er sammen med familien man bliver mest glad, så jeg vil gerne åbne en café med min familie”.

Er du et familiemenneske?

“Ja, jeg er et meget stort familiemenneske!”, svarer Emil prompte.

Hvad med fritiden, hvad går den med?

“Den går faktisk også med at være hernede, jeg nyder også at komme her udenfor arbejdstiden og drikke en kop kaffe. Ellers er jeg meget sammen med mine venner, og rigtig meget tid med min familie, især min far og min farmor”, fortæller den 22-årige Emil Elsborg.

https://www.ibc.dk/eud-business/