Jeg havde nær fået kaffen galt i halsen da jeg fredag eftermiddag kunne læse i Fredericia Dagblad, at kommunaldirektøren og borgmesteren havde holdt møde med medarbejderne fra Familieafdelingen og der udtalt, at de støtter ikke mindre end 120% op omkring deres arbejde.

Det er ikke fordi jeg har noget imod at man støtter sine medarbejdere, men efter at byrådet i forrige uge besluttede at Familieafdelingen skal undersøges og borgerne skal inddrages, så er det godt nok noget af et underligt signal at komme med når man er Socialdemokratisk borgmester.

Jeg spørger bare: Er det borgmesteren der bestemmer, eller er det byrådet?

Mit indtryk er at det er borgmesteren. For han går egenhændigt ind og udtaler sig, ovenikøbet sammen med kommunaldirektøren, uden at have et mandat til det fra byrådet. Der er mange borgere, der har oplevet alvorlige forløb hos Familieafdelingen, og nu har de endelig fået et lys for enden af tunnelen. Nu skal det undersøges.

Men det synes medarbejderne i Familieafdelingen er for meget. De føler sig dybt krænket og hængt ud. Til det har jeg kun en ting at sige:

Tag en tudekiks!

Igennem årtier har Familieafdelingen under den samme ledelse produceret den ene dårlige sag efter den anden. Der er sagt og skrevet om det i årevis. Et medlem af byrådet for Socialdemokraterne er gift med lederen af Familieafdelingen. Det er svært for mig ikke at nævne det, når nu man endelig viser, hvor loyaliteten ligger henne. Det er i hvert fald ikke hos borgerne.

Jeg går til valg som kandidat hos SF for at gøre op med enhver form for nepotisme eller alene mistanken om det. Det skal være stor afstand mellem embedsapparatet og de folkevalgte. Medarbejderne i Familieafdelingen skal være glade for at der nu er en enestående chance for at få skabt en ny kultur, ganske som det skete i Jobcentret. Jeg giver intet for deres påstand om at Fredericia Kommune skulle være kendt for en ”tidlig indsats”. Det betyder nemlig kun at de skyder først og spørger bagefter. Man skal lede længe efter en så klokkeklar bekendelse, som den der er skrevet ind i budgetforliget 2021.

Jeanne Hust der udtaler sig på vegne af medarbejderne burde vide bedre. Hun kalder det for utilstedeligt, at der er folkevalgte politikere, som har valgt at insisterer på en undersøgelse. Hvad bilder Jeanne Hust sig ind? Hun er ansat af borgerne, og det er vores folkevalgte.

Der er så langt mellem borgerne og de ansatte i Familieafdelingen, at vi skal have ansat nogle nye ledere straks, der kan rydde op i den selvfedme, de her medarbejdere udviser.

Mit åbne spørgsmål til Jacob Bjerregaard er: Er du borgmester for de ansatte i kommunen eller for borgerne? Det må du gerne svare på, for din og kommunaldirektørens klokkeklare adfærd viser, at du skulle være ansat som embedsmand og ikke som borgervalgt.

Følg
Notikation om
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen
3 måneder siden

Sune har fat i noget rigtigt. Det er nemmest af være borgmester, når man hele tiden stryger embedsværket med hårene.

Jo Dagning
Jo Dagning
3 måneder siden

Tak til Sune for at sætte ord på de mange problemer, som vi der har sager i Familieafdelingen ikke kan eller tør – for metoderne i denne afdeling spænder fra trusler til psykisk vold til løgne og omsorgssvigt (og det er blot i min sag).
Hvis der ikke var nogen problemer i afdelingen kunne de jo blot læne sig tilbage og sige velkommen til en undersøgelse – hvad ønsker de at skjule? Det ved vi alle jo godt…

Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

Jeg forstår, at de folkevalgte, der sidder i udvalg angående f.eks. familie afdelingen ikke kan acceptere, at de folkevalgte kommer på besøg. Hvis det er tilfældet er der kun at sætte en ekstern undersøgelse igang.

Steen Astor Hedemand
Steen Astor Hedemand
3 måneder siden

Det vil sige, at kommer der til at rulle hoveder i Familieafdelingen, ruller borgmesteren og kommunaldirektøren med, når de nu støtter 120%

Anonnym
Anonnym
3 måneder siden

Medarbejdere på fredericia kommune føler sig udsat.. De oplevede i 5 min hvad børn og familier oplever i årevis.. Jeg blev så vred over den udtalelse.. Men at så borgmesteren sidder og trøster dem, uden at tage hånd om borgerne ryster mig virkeligt. Det er vist ved at være på tide at der bliver et totalt skift i ledelsen hele vejen. Den form for uansvarlighed og manglende indsigt i hvad der egentligt foregår i familie og handicap afdelingen er rystende. Når der kommer så mange klager fra familie som netop ikke har overskuddet til at klage, men vælger at gøre det alligevel, så er det fordi alle røde lamper blinker.

anonym
anonym
3 måneder siden

Sune er da ham der blev fyret pga af en børne sag ?

Anonnym
Anonnym
3 måneder siden
Svar til  anonym

Nej.