EM i herrehåndbold bliver afviklet fra den 13. til 30. januar i Ungarn og Slovakiet. I denne artikel ser vi nærmere på de største favoritter forud for EM-slutrunden.

Mange finder det sjovt at foretage betting, når der spilles de store slutrunder. Så er spørgsmålet blot, hvem man skal overveje at lægge sine penge på.

I denne artikel ser vi nærmere på de største favoritter, og dermed de nationer med de laveste odds, som skal i aktion ved slutrunden i januar måned.

4. Sverige – Odds 10.00

Det svenske landshold er blandt outsiderne til slutrunden. Ved seneste EM-slutrunde endte de på 7.-pladsen, men de imponerede ved VM-slutrunden i januar 2021, hvor de endte i finalen med Danmark, hvor de måtte se et nederlag på 26-24 i øjnene.

Muligheden for at svenskerne kan gentage succesen er altid til stede, så længe bolden er rund og rummer godt med harpiks, men blandt bookmakerne er de altså ikke én af de allerstørste favoritter.

3. Norge – Odds 5.50

Skuffelsen var stor for Norge, da de glippede guldet på hjemmebane i 2020, og senest er de ved VM og OL røget ud allerede i kvartfinalerne.

For at holdet når til finalen, så kræver det højst sandsynligt, at deres helt store profil, Sander Sagosen, spiller op til sit topniveau og muligvis også en kende over.

2. Frankrig – Odds 4.50

De olympiske mestre fra Frankrig er kendt for at have et slagkraftigt mandskab, og at de altid er ekstra motiverede, når det gælder de store kampe.

Det er ikke usandsynligt, at de kan ende i en finale, hvor modstanderen meget vel kan blive Danmark.

2. Spanien – Odds 4.50

Spanien vandt den seneste EM-slutrunde, mens de fik bronze ved VM-slutrunden i starten af 2021. Derudover fik de også bronze ved OL i Tokyo i sommeren 2021.

Spanien må se bort fra blandt andre Alex Dujshebaev, og det kan vise sig at være en afgørende brik, som de mangler i deres guldmuligheder.

1. Danmark – Odds 4.25

Danmark har noget at revanchere, efter at de fik en skuffende 13.-plads ved den seneste EM-slutrunde, der fandt sted i Norge, Østrig og Sverige, hvor Spanien endte med at vinde guldet.

Danmark kommer med masser af selvtillid i kufferterne, eftersom man senest både har vundet VM 2021 i Egypten samt sølv ved OL i Tokyo, der ligeledes blev spillet i 2021, efter at OL blev udskudt.

Danmark er i pulje med Nordmakedonien, Slovenien og Montenegro, og de regnes for at være favoritter til at snuppe guldet.