Fredagen før påske, deltog de 120 eleverne på Eltang skole og Børnehave i Rynkebyløbet, børn løber for børn.

Eleverne på Eltang skole, har hver især haft kræft tæt inde på livet på hver deres måde, både blandt venner samt familie. Som en motivationsfaktor, er det eleverne selv, der skal finde sponsorer, som tør vædde med eleverne om hvor mange gange, de kan løbe ruten på ca. 5 km.

Da vejret ikke helt var med os denne dag, løb de fleste elever kun ruten en gang på ca. 5 km. Dog har dette ikke sat en stopper for indsamlingen.

Med stor opbakning fra både elever og forældre, løb eleverne over 17.000 kr. ind til Børnecancerfonden, og flere kommer til. I gennemsnit, har hvert barn nu indsamlet over 140 kr.

”Det er så stort, at så mange forældre og elever støtter op. Selvom vi er en lille skole, kan man virkelig mærke sammenholdet. Jeg er stolt af mine elever og deres forældre, for den store opbakning”, fortæller Jeanne Bergmansen, idrætslærer ved Eltang skole og Børnehave.

Årets resultat er i øvrigt rekord. Sidste år blev der kun samlet 4000 kr. ind.

”Det siger noget om det engagement både børn og forældre har lagt i projektet, så forventningerne til næste år er allerede rekordhøje” slutter Jeanne Bergmansen.