Fredericia AVISENs nye maskot er Ella, i dag skal hun til 12 ugers tjek hos Erritsø Dyreklinik. Hun er stadig kun en hvalp, så vores relation er mest små nap og spring op ad benet.

Køreturen ud af strandvejen er noget anderledes end tidligere med den store bamse Alba, som sad tålmodigt med sin ene pote på min skulder. Med Ella er det mere som at have en baby, der lige har lært at gå og kan rydde et sofabord på to sekunder. Da vi ankommer til Erritsø Bytorv, opdager Ella, hvad vi skal, selvom den kun har været der en gang før.

Ella venter på sin nye ven Anne på Erritsø Dyreklinik – Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Men Ella er dejlig nysgerrig, måske en lidt for energisk hund, så den følger trofast med ind til dyrelægen. Der er en anden hund, som begynder at give lyd, dens ejer spørger om hunden må hilse på. Det går fint og efter de to hunde snuste og hoppede lidt ved siden af hinanden, tog vi en tur på vægten. 3.6 kg energisk og hoppende dansk/svensk gårdhund, jeg er spændt på at høre, hvad Anne Kirk siger, med Alba fik vi at vide, at hun vejede for meget. Vi sidder og venter på, at det er vores tur, Ella følger med i alt, hvad der sker i butikken. Anne kalder, “så er det Ella”, Ella spidser ørerne op hopper ned af mine lår.

Anne har kun mødt Ella en gang, men gensynsglæden er stor. Erritsø Dyreklinik – Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det er en 12 ugers undersøgelse i dag, tiden går hurtigt og Ella har krudt i røven. Anne er så professionel og med hendes strategiske godbidder kan hun få Ella til at være rolig under de forskellige undersøgelser. Det første Anne gør er at sikre sig, at chippen i øret sidder som den skal, det gør den heldigvis.

Anne lytter på Ella – Erritsø Dyreklinik – Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Der skal lyttes på Ella, der skal mærkes på hendes hofter, hun skal have tjekket sine øre, kirtler i bagregionen og sidst men ikke mindst hendes øjne. Ellas energi niveau er faldet og hun er mere medgørlig også uden godbidder.

Ella kigger på mig og tænker, “er hun nu også ok?” – Erritsø Dyreklinik – Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Det viser sig, at Ella bare generelt er et pragteksemplar. Lidt ligesom, når man har et barn, kan man godt lide at høre en træner eller skolelærer rose det, sådan har jeg det når Anne siger hun er fin. “Det kan ses på hendes kløer. at hun går ture som hun skal”, siger Anne og fortsætter, “men vi kan godt klippe hendes bjørnekløer”.

Ella og Anne på Erritsø Dyreklinik – Foto: Thomas Lægaard – Fredericia AVISEN

Vi er ved at nå til vejs ende og nu venter vaccinationerne, det er jeg altså ikke vild med. Selvom det er vigtig, så har jeg aldrig brudt mig om at blive stukket i, men for Ella og Anne er det en formsag. Mens vi taler om Ella generelt, har hun faktisk lagt sig tilrette på gulvet. Anne siger, at hvis jeg eller vi skal have hende med til udlandet, skal hun have en rabiesvaccine, men ellers skal vi først ses igen, når Ella er seks måneder og igen, når hun er 1 år.

Det som jeg skal holde øje med, er om hun får skiftet sine sylespidse hvalpetænder som de skal, om hun holder den flotte slanke krop og ellers generel velvære. Hun napper sig lidt, så Ella har muligvis lopper, der har jeg selv undersøgt, men der er en løsning. som jeg ønsker at høre Anne om. Det er en pille som holder tre måneder, som jeg har hørt om fra en anden hundeejer. Anne giver grønt lys til produktet og vi kan gå fra Erritsø Dyreklinik som en slags ros efter en forældresamtale. Men faktisk skal den største ros gå til Anne, jeg har oplevet hende med hunde i forskellige størrelser, hun har oceaner af kærlighed, tålmodighed og faglighed til dyrene der besøger klinikken.

https://www.facebook.com/menyfredericia/