Eleverne på Fredericia Gymnasium skal som en del af genåbningsplanen kvikteste sig selv. Vi var med, da en klasse gjorde det.

Vicerektor, Peter Knudsen, synes det fungerer godt med selvtestene.

– Jeg blev selv testet , og det går stille og roligt. Supervisorer forklarer, hvordan det foregår, og eleverne ser en video hvor det ses og guides igennem af hvad de skal for at blive testet rigtigt og tørre bordene rigtigt af efter testene. Eleverne kan også se, at det er en nødvendigt og derfor er postive for at gøre det. Det var første gang den her klasse var inde, men vi håber, at når de har været igennem nogle gange, at de kan gøre det hurtigere, siger Peter Knudsen, der blev kviktestet for første gang:

– Det er første gan jeg prøver det, og jeg blev heldigvis negativ, men det er vilkårerne for, at vi kan gennemføre det her.

– Det er kravet. Vi har halvdelen af eleverne på skolen i øjeblikket, og kravet er to selvtest om ugen, så det er nødvendigt. Det ved alle godt, også selvom, at der ryger undervisningstid af på det, siger Peter Knudsen.

En af eleverne, der testede sig selv var Sofie Victoria Selmar Juhl.

– Det var en spændende og ny oplevelse. Vi har ikke prøvet det før, siger Sofie, der ikke har noget imod at få en pind i næsen for at teste sig selv:

– Da jeg selv skulle gøre det var det bedre end PCR. Jeg synes, at det er bedre og mere rart og det går hurtigere, siger Sofie, der ikke ser det som grænseoverskridende at teste sig selv foran klassen:

– Jeg sad forrest og jeg kunne derfor ikke se de andre, men nej. Jeg synes, at det er sjovt og man griner af hinanden, fordi nogen nyser eller får en tåre i øjet.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer