Syv salgselever får i tre dage ansvaret for at bestyre Louis Nielsen i Fredericia. Eleverne går på Louis Nielsens interne akademi, der uddanner salgsassistenter.

Louis Nielsen i Fredericia overtages i tre dage, den 12.-14. marts, af syv salgselever, der skal prøve kræfter med det virkelige arbejdsliv i butikken i Gothersgade.

Gennem en toårig intern elevuddannelse uddanner optikerkæden Louis Nielsen deres egne salgsassistenter i samarbejde med IBC i Kolding. Fra uge til uge skifter eleverne mellem at være på skolebænken på IBC i Kolding og at være i lære i en Louis Nielsen-butik. Men i tre dage, den 12.-14. marts, får syv elever altså hele ansvaret for driften af butikken og alt hvad der hører sig til.

Michéle Schultz er en af de syv salgselever, og hun glæder sig til udfordringen, selvom hun også går ind til det med en vis nervøsitet.

– Vi skal stå for butiksdriften, og det er en stor opgave, men det bliver fedt, og vi er rigtig glade for, at vi får muligheden. Jeg er sikker på, at vi lærer en masse, fortæller hun

Får værdifuld erfaring
Michael Biegala, der til daglig er chefoptiker og indehaver af butikken i Fredericia, er dog ikke nervøs for at afgive kontrollen i nogle dage.

– Det giver eleverne enorm værdifuld erfaring, som de kan tage med sig videre, og det har lærer de rigtig meget af. De får mulighed for at prøve alt det, de har lært af i praksis i butikken. De er rigtig dygtige, så jeg er ikke nervøs for at overlade butikken til dem, fortæller Michael Biegala.

Michael Biegala selv og flere kolleger fra butikken i Fredericia vil være i butikken, men holde sig i baggrunden og kun hjælpe til, hvis det virkelig kræves fra eleverne.

– De skal prøve at løfte opgaverne selv, men hvis der er noget, de har virkelig svært ved, træder vi selvfølgelig til og hjælper, fortæller han.

Louis Nielsens adm. direktør, Mads Nygaard, som selv var Louis Nielsens allerførste optikerelev tilbage i 1990, bakker op om måden af uddanne eleverne på.

– Det giver dem så utrolig meget læring at komme ud i butikken og få det store ansvar det er at drifte en butik. Det er læring, som de kan tage med sig videre. Jeg er helt sikker på, at det giver dem rigtig meget god erfaring og kundskaber, fortæller han.

Inviterer til gratis synstest
Eleverne har planlagt forskellige specialtilbud og lavet målsætninger for, hvad de vil opnå af resultater på de tre dage. Samtidig tilbyder de gratis synstest i de tre dage og deler samtidig gratis goodiebags ud til alle, der kommer forbi butikken i Gothersgade.

– Vi er spændt på, hvad kunderne siger til, at vi står i butikken. Vi håber, at det kommer til at gå godt, fortæller Michéle Schultz.

https://mikeno.dk/t262/M%C3%B8d%20og%20lyt%20til%20foredrag%20med%20Umahro%20Cadogan%20fra%20%22Spis%20dig%20rask%22
Annonce – køb billet her