Eleverne i Strib skoles 0. klasse og Gelsted skoles 0. klasse har været både dygtige og heldige. De har vundet årets skolestartskonkurrence i Middelfart kommune ved at svare rigtigt på spørgsmål om sikkerhed i trafikken. Nu bliver de belønnet med 1.000 kr. fra kommunen.

Når eleverne begynder i skole for første gang, skal de også til at lære at begå sig i trafikken. Derfor har Middelfart kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden givet alle kommunens nye skolebørn et opgavehæfte om sikker adfærd i trafikken. Hæftet skal børnene udfylde sammen med deres forældre, og bagefter trækkes der lod om præmier til de rigtige besvarelser.

I Middelfart kommune har Strib skoles 0. klasse og Gelsted skoles 0. klasse vundet årets skolestartskonkurrence. De har svaret rigtigt på en lang række spørgsmål om hvordan man kommer sikkert gennem trafikken til og fra skole, hvor man skal gå over vejen, hvad man skal holde øje med i trafikken og meget andet.

“Det er godt at se, at der er så mange børn og forældre, der tager det her alvorligt. Jo mere fokus børnene har på trafikken, jo mere sikkert er det for dem at færdes mellem biler og cykler på vejene”, siger Niels Bebe fra Middelfart kommune, som vil overrække præmien til henholdsvis Strib skoles 0. klasse den 13/11-2015 kl. 10.30 og Gelsted skoles 0. klasse den 13/11 kl. 8.10. Øvelse gør mester

I forbindelse med at tusindvis af skolebørn er begyndt i skole for første gang, har kommunen haft sat plakater op på mange skoleveje. Skiltene opfordrer bilisterne til at sætte farten ned og passe på de små i trafikken.

Det er vigtigt, at børnene lærer, hvordan de skal opføre sig i trafikken. Derfor opfordrer kampagnen alle forældre til at komme ud i trafikken og træne med deres børn og tale om trafikken.

Det kan opgavehæftet hjælpe til med. Forældrene får information og ideer til, hvad de skal lære deres børn og tale om, når de går eller cykler i trafikken. Børn lærer gennem øvelse og ved at se, hvordan de voksne gør.

 

Besøg www.sikkertrafik.dk/skolestart og find info om kampagnen og gode råd til trafiktræning.