Fredericia AVISEN besøger thansen på Vejlevej i Fredericia, hvor Mikael Reinewald, som er Uddannelsesansvarlig i thansen-koncernen, fortæller om, hvad det vil sige at være elev hos thansen.

Mikael Reinewald er 42 år og fra Viborg. Mikael er ansat som distriktschef i Midt- og Nordjylland, men den vigtigste opgave er at sikre thansen de bedste elever, hvorfor de investerer i fremtiden og i konceptet om at være “blå”.

I år skal thansen bruge hele 44 elever, som får en spændende uddannelse med stor mulighed for fastansættelse efter endt læretid. Normalt har de haft 20 – 22 elever per årgang, men nu dobles der op på elever.

Mikael fortæller om uddannelsen og mulighederne for at komme videre i systemet.

“Man starter typisk som weekendmedarbejder – på den måde finder man også ud af, om uddannelsen er noget for en. Det er vigtigt, at vi får dedikerede medarbejdere, som vil være en del af vores koncern”, siger Mikael.

Man er elev i to år, hvor man er ni uger på Randers Tradium (Uddannelsessted), hvor thansen har deres eget lokale og undervisere. Man har sågar et lille udsnit af en butik, så man får stor produktfaglighed og spacemanagement helt ind i undervisningslokalet.

Skoleopholdene byder på flere sociale og faglige opgaver.

“På første skoleophold starter vi med en 24 timers tur i skoven, hvor vi går fra skolen og ud til skoven. Vi laver teambuildingøvelser, laver aftensmad og sover i shelters, på den måde bliver vi rystet godt sammen fra start”, siger Mikael.

Man er på skolen to dage om ugen, hvor man også får “autofaget” under neglene. Det foregår på teknisk skole og man skal blandt andet lære at skifte bremser, udstødning, tandrem og andre sliddele.

“Det giver en større selvtillid, når man står og vejleder kunden, der spørger til bremser, at man selv har prøvet at skifte dem. Det giver et større produktkendskab, at vi har fingrene nede i processerne”, siger Mikael.

Man får også en intern uddannelse i at montere dæk, den strækker sig også både over skoleopholdet og til læretiden i en af thansens butikker.

Udover skoleopholdet, er der også kurser i thansen-domicilet i Middelfart og hos en af samarbejdspartnerne i Hannover. Sidstnævnte tur til Hannover går ned til Cintitech, som står bag Continental. De laver de fleste remme, som man finder i en bil. Det er en fire-dags-tur, hvor man lærer, hvordan tingene laves og man får en rundvisning på den store tyske fabrik. Når man starter er det helt grundlæggende, at man samler alle de nye elever og besøger thansen i Middelfart.

“Man får en introduktion til at være “blå” og hvad thansen er for en størrelse. Det at være blå er det at føle man er stolt af at være i thansen, man brænder for det og man er glad, når man møder ind og går hjem. Man er ærekær overfor arbejdspladsen. Kunderne er det vigtigste hele vejen, vi skal være der for kunderne, det præger vi eleverne med fra start”, siger Mikael.

I de første tre måneder besøger eleverne Middelfart tre gange, det er også vigtigt at lære ansigterne på hovedsædet at kende, så vejen i telefonen er kortere.

“Eleverne lærer primært salg og kundebetjening, vi forklarer, at vi lever af kunderne. Så den vigtigste opgave er at være i butikken og yde salg og kundeservice”, siger Mikael.

Uddannelsen afsluttes med en fagprøve og så står fremtiden åben, hvis man finder sig godt til rette hos thansen. Sidste år i august afsluttede 24 elever deres eksamen, heraf blev 16 fastansat. Tre blev butikschefer, to blev souschefer og 11 fik job som butiksassistenter. Det er et højt output, når flere af eleverne også skulle videre i militærtjeneste.

“Formålet med uddannelsen er også at beholde dem i koncernen, det er en slags investering og en god en af slagsen. Vi ved, at de elever vi uddanner, får thansen ind til benet, de har et højt produktkendskab, så det er nemmere for eleverne at sælge vores brand. Nu er Norge også en mulighed for arbejde, hvis man er eventyrlysten”, siger Mikael.

Hvis man vil søge ind som salgsassistentelev hos thansen, så skal man uploade sit cv og ansøgning på deres hjemmeside. Der er 44 stillinger ledige i næsten hele landet, og man kan søge mere inspiration på facebook siden Elev i thansen.dk, det er primært elever selv, der lægger ting op fra deres hverdag.

“Det bedste ved at være Uddannelsesansvarlig, er at se, når de unge salgsassistentelever starter op første dag. At se de unge med kæmpe gåpåmod, se den rejse, de gennemgår personligt, men også fagligt. Det at se dem til fagprøven er fantastisk – det betyder noget at være med til at sikre, at vi har gode medarbejdere, den udvikling er det hele værd”, afslutter Mikael.

https://www.facebook.com/mrhoejer/
Annonce