Pt. er Elbospejderne lukket ned, men gruppeleder Steffen Ploug fortæller, at spejderne har fået to nye grene. En til familier og en til voksenspejdere, der ikke vil være en del af ledergruppen.

Sneen var næsten smeltet, men der var lidt sjap tilbage. Turen gik ud til Stationsvej i Pjedsted, hvor Elbospejderne holder til og med os havde vi chef for privatkunder i Spar Nord Fredericia, Tommy Kirkedal Laursen. Han skulle overrække en check på 10.000 kroner til Elbospejderne, der havde ansøgt Spar Nord Fonden om pengene i forbindelse med, at de udloddede 10×10.000 kroner til foreninger i Fredericia og Middelfart.

Pengene falder på et tørt sted for Elbospejderne. Foreningen var som alle andre lukket ned under førstebølgen, men åbnede igen i sommeren 2020 og holdt åbent frem til december, hvor den lukkede ned igen. 

– Vi vil blandt andet bruge dem til nye bålfaciliteter, siger Steffen Ploug, som vi mødtes med ude foran spejderhytten.

Medlemstallet hos Elbospejderne er 74, og det spænder over alt lige fra medlemmer på 2,5 år og op til det ældste medlem på 62 år.

Vi har fået to nye grene. Vi har fået noget til børn i børnehavealderen, der har deres forældre med og så har vi også lavet “voksen spejder” for dem på 25 år og opefter, der ikke vil være en del af ledergruppen, siger Steffen og fortsætter:

– Der hvor vi har flest medlemmer er hos “Minierne”, der går i 2. og 3. klasse.

Elbospejderne er en gruppe under Det Danske Spejderkorps (DDS), som er en ungdomsorganisation, der bygger på den internationale spejderbevægelses grundidéer. Korpset er åbent for alle uanset køn, race, sprog, religion og politisk opfattelse. DDS har til formål at udvikle børn og unge til vågne, selvstændige mennesker, der er villige til, efter bedste evne, at påtage sig et medmenneskeligt ansvar i det danske samfund og ude i verden.

Hos Elbospejderne forsøger man at fremme samarbejdsevner og arbejdsglæden gennem et spændende og udviklende miljø. Ved at give spejderne lejlighed til at dyrke friluftsliv ønsker de at give dem kendskab til naturen og lyst til at værne om den. Dette sker ikke kun på de ugentlige møder, men også i høj grad i forbindelse med arrangementer, der involverer andre spejdergrupper.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer