Fredag blev de nye faciliteter i Elbohallen indviet officielt. Fredericia Kommune spædede til med 3,6 millioner kroner i forbindelse med det udvidede anlægsloft i 2020, og det kan man nu se resultatet af med et nyt fitnesscenter, nyt køkken, nye mødelokaler og et moderniseret cafeteria.

Fredag var en først i Taulov og Skærbæk. Et af de store samlingspunkter i lokalsamfundet er Elbohallen, og flere af de lokale ildsjæle lagde derfor vejen forbi i forbindelse med den officielle markering af åbningen fredag klokken 14:00.

En af de helt store ildsjæle bag projektet, Niels Henry Andersen, der er formand for Elbohallens forretningsudvalg, har kæmpet for udvidelsen længe sammen med resten af forretningsudvalget. Grundet sygdom kunne han dog ikke være til stede ved indvielsen, men i åbningstalen, som han havde skrevet, stod der blandt andet:

– En af vores meget berømte digtere sagde, at den længste rejse starter med det først skridt. Det første skridt tog vi til den rejse, da vi fik moderniseret cafeteriet, åbnede fitness, nyt køkken og nye mødelokaler. Vi tog det første skridt i forretningsudvalget i 2013. Vi har kæmpet med økonomi, tegninger, farver og med lofter. Det er tegnet om adskillige gange og så var der lige ideer, der lige skulle passes ind. Byggeperioden er det tætteste på et rollespil. Man har kunne være psykologen eller det dumme svin. Det er gået fremad, og nu står vi i dette smukke lokale,  også forsvinder de grumme oplevelser. Jeg nyder det smukke syn og håber, at mange af de unge vil benytte sig af det, og familier bakker op om det også.

Viceborgmester Søren Larsen (A) var til stede ved indvielsen, og glædede sig over, hvor meget investeringen betyder for lokalsamfundet.

– Det er altid en fornøjelse at komme i lokalsamfundet, især herude, hvor der altid er en stærk borgerinvolvering. For 56 år siden gik gode kræfter sammen om at skabe et samlingspunkt i lokalsamfundet. Takket være frivillige kræfter blev de her haller bygget til et fantastisk samlingssted. I 2020 kunne vi kalde os Danmarksmester i anlægsarbejde. Vi foretog historiske og store investeringer, der skulle fremtidssikre os på anlægssiden. 27 millioner kroner blev afsat til de selveejende haller. Elbohallen fik den største bide af kagen med 3,6 millioner kroner. Investeringen er også en investering i lokalsamfundet. Foreningerne og de selvejende haller er en af de bærende kræfter søjler i lokalsamfundet, forklarede Søren Larsen.

Som formand for Kultur- og Idrætsudvalget var Peder Tind til stede. Han rettede blandt andet en stor tak til den tidligere Venstre-mand i byrådet, Christian Jørgensen, der var en af de kræfter, der stod bag kultur- og idrætsdelen i anlægsinvesteringerne.  Derudover glædede Tind sig over, at faciliteterne i Elbohallen kan benyttes på tværs af generationer.

– Det er en glædens dag, både fordi solen skinner, det er fredag og I får indviet de nye rammer. Det kan ikke blive andet end en god fredag. Jeg glæder mig utrolig meget over, når vi i kommunen får lov at udvikle, når det kke kun er i midtbyen. Det er et billede på, hvordan vi kan gøre meget sammen. Noget af det vi er optaget af er at skabe stærke platforme til mere fælleskab, hvor vi på tværs af generationer kan gøre noget sammen indenfor de interesser vi må have. Netop de her rammer vidner om det. Det er rigtig godt at have rammer, der fyldes ud sådan, sagde Tind med henvisning til, at der i Elbohallen er mulighed for både at være fysisk aktiv, men at der også er bankospil.

Se her billeder fra indvielsen: