Under coronakrisen er langtidsledigheden eksploderet. På Christiansborg forhandler partierne i disse dage om ekstra hjælp til grupper, der kan få særligt svært ved igen at finde fodfæste på arbejdsmarkedet – eksempelvis seniorer.

Køen af langtidsledige er vokset i takt med coronakrisen. I dag er omkring 15.000 flere danskere langtidsledige, end før coronakrisen ramte landet. I disse dage forhandles der derfor om ekstra hjælp til de ledige, der har været uden arbejde i et år.

Se og hør udvalgsformand i Fredericia Kommune Peder Tind kommenterer på de aktuelle ledighedsspørgsmål.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har foreslået at give virksomheder et ekstra tilskud til lønnen, hvis de ansætter en langtidsledig over 50 år i et løntilskud i op til seks måneder.  Mens forbundssekretær i FOA, Helena Mikkelsen mener, det er godt, at der bliver taget fat i løsninger til ældre langtidsledige, så bør der ses på flere løsninger.

– Jeg får meldinger fra FOAs mange afdelinger rundt om i landet, og jeg må sige, at jeg er dybt bekymret for, hvordan vi sikrer, at vores langtidsledige seniorer igen får godt fat i kraven på det danske arbejdsmarked. Fra politisk side er man nødt til at prioritere langt flere løsninger end løntilskudsmodellen, siger Helena Mikkelsen.

Konkret ønsker FOA, at regeringen og aftale-partierne (V, SF, RV, EL, K og ALT) ser i retning af jobrotation. Ordningen er dels udgiftsneutral for arbejdsgiveren, der eksempelvis kan sende en ufaglært medarbejder i uddannelse, mens en langtidsledig får mulighed for at blive ansat på ordinære vilkår.

– Jobrotation kan være en vigtig vej tilbage i ordinært job for mange seniorer. Det har den fordel, at det giver mulighed for at opkvalificere arbejdsstyrken, så man slår to fluer med et smæk. På ældreområdet står vi fx over for kæmpemæssige rekrutteringsudfordringer inden for sosu-faget i de kommende år, så det giver i den grad mening at tænke i opkvalificering og indgange til det område, siger Helena Mikkelsen.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Brian Magnussen
Brian Magnussen
12:44 - 22. maj 2021 12:44

Jeg startede jo på uddannelsesløft som 52 årig i 2020. Der er søgt gentagende ved virksomheder langt over 450 gange, Mange virksomheder er søgt gennem hoved-side-bagdør-tilstødende lokaler og direkte ved selve direktøren om en praktikplads som procesoperatør. Så er det min skyld at jeg er ledig? Jeg har faldbudt mine evner erfaringer og styrker på sølvfad, Men hvis virksomheder ikke vil ansætte sådan noget gammelt lort så kan jeg lige så godt få social pension og droppe covid vacciner. Jeg har ikke noget mod at være tabt gods, men skal jeg være til nar så vender jeg mig til forsvar. Det var altså nemt af finde arbejde dengang man faktisk kørte til døren og sagde goddag og trykkede hånd med sin ansøgning.

Jesper
Jesper
13:33 - 22. maj 2021 13:33

Hvis jeg vil skifte internet, så forventer jeg at få de første 3 måneder til en kraftigt reduceret (gratis) pris… Du ved, det samme trick som pusheren bruger….
Har du forsøgt det?

Brian Magnussen
Brian Magnussen
15:42 - 22. maj 2021 15:42
Svar til  Jesper

På uddannelsesløft kan jeg arbejde md 75% løntilskud. Desuden kan jeg arbejder i følgende prioritet Dag-3hold-nat-aften. Og hvor mange har 3hold som den største eller næststørste prioritet.

Brian Magnussen
Brian Magnussen
15:47 - 22. maj 2021 15:47

Og fremhævet i min ansøgning tilbyder jeg at arbejde jul og nytårsaften da jeg er helt fri for de pligter.