Fredericia AVISEN var med, da Mads Langer i fredags spillede på IBC i Fredericia i forbindelse med, at kantinedamen Ann Stuhr blev hyldet som en af hverdagens helte. Vi talte efterfølgende med den danske popmusiker om oplevelsen, og hvad man kan forvente, når han spiller i Fredericia til sommer.

De tunge skyts var fundet frem på IBC. P4 sendte live og kanoner som Mads Christensen og Mads Langer var blevet hevet med i showet.

“Jeg tror det er vigtigt for unge at blive set, og “mor Ann” her fra IBC har tydeligvis gjort en forskel. Det er noget vi alle skal gøre meget ud af at prøve. Det var dejligt at være med til at hylde en af hverdagens helte,” siger Mads Langer.

Det er ikke så tit, at Mads er i Danmark. Han er mest i USA for tiden og her han fået en anden lyd ind i hans musik.

“Det med at være musiker handler om at være nysgerrig og kaste sig ud i ting. Jeg har arbejdet med at eksperimentere med lyden. I fremtiden vil jeg lave en kombination af klassisk sing a song writer og også lave noget, hvor man får lov til at hoftevrikke til sidemanden. Hvis man har grint, grædt, danset og holdt om hinanden har koncerten været en succes,” siger Mads.

Den 19. juni kommer Mads Langer til Fredericia, men hvilken udgave af ham skal man forvente? Det ved han faktisk ikke selv. Nogle gange oplever man ham meget talende under en koncert, mens der andre gange er fokus på at give den gas på scenen.

“Der er ingen koncerter, der er ens. Jeg planlægger ikke om jeg skal tale meget eller lidt, da det kommer an på stemningen. Generelt er det tit til intime og akustiske koncerter, at der er snak og dialog, mens det til større koncerter er musikken, der er drivkraften,” siger Mads, der mest er at finde på den anden side af Atlanten for tiden:

“Jeg er så heldig at have en kontrakt i USA, der gør, at jeg er der meget. Jeg er der for de engelsksprogede sange, og jeg synes, at det er vigtigt at være i et land, hvor det er førstesproget. Jeg lærer meget som sangskriver af at være der, og jeg kan godt lide kontrasten med at være derovre, men jeg elsker også at komme hjem. Jeg har lavet “Mellem Linjerne”, og jeg går der hjemme og skriver videre på dansk materiale. For mig er det fedt at spille både klaver og guitar, og på samme måde har jeg det med at skrive på dansk og engelsk,” slutter Mads Langer, som vi ser frem til at få fornøjelsen af i gården på Tøjhuset den 19. juni 2020.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/2351/2357/files/avis13.pdf?87

Skriv et svar