Klokken 16.30 var der kø foran thansen ARENA, hvor aftenens store idrætsfest løber af stablen. Med militaristisk præcision bad eventchef Ole Steen Hansen gæsterne om at sætte sig til bord kl.1705, og kl.1710 var første taler på scenen, Kultur- og Fritidsudvalgsformand Lars Ejby Petersen (A), som talte til aftenens gæster og roste det arbejde, som alle omkring idrætsmiljøet i Fredericia yder hver dag.

Lars Ejby Pedersen tog ordet på scenen og så tilbage på idrætsåret 2018, hvor han blandt andet sagde følgende:

”Guldmedaljer. Så bliver det ikke bedre. Festen og beruselsen over at have vundet. En forløsende og vidunderlig tilstand af succes. En hel nation har netop fejret et håndboldlandshold i verdensklasse, vi jublede og mærkede den fede stemning. Når topatleter er i aktion på nationens vegne, og spillede for Danmark. Det er samme følelse, når en af vores klubber eller foreninger vinder et mesterskab. Blot i en lidt mindre skala. Følelsen er den samme, vi er med og vi hepper og vi kæmper for Fredericia og vores fællesskab. Det kan se legene let ud. Vi ved godt, at der bag enhver sejr og medalje lægger slid og slæb. Ikke bare fra udøveren, men også fra alle, der er aktive i foreningen eller klubben. Ingen kan vinde en medalje alene, ingen kan vinde et trofæ. alene Sammen kan det lade sig gøre,” sagde Lars Ejby og fortsatte:

”I aften skal vi genopfriske mange gode sportsminder fra 2018, når vi fejrer vores medaljetagere. Det vil være helt på sin plads med at fejre alle dem der står bag, alle vores frivillige, ledere, bestyrelse, vandbærer, alle dem der slet ikke kan undværes.”

”Når sportsfolk vinder jubler vi i fællesskab, medaljerne skinner på os, der står på tilskuerrækkerne. Det er det sporten kan, derfor er sport meget mere end bevægelse, styrketræning, anstrengelse og sundhed. Det er fællesskab, sammenhold, fritid, kappestrid på den gode måde og ikke mindst glæde. Sommetider er det skuffelse, når drømmen ikke går i opfyldelse. Det er også i fællesskab, når der er fiaskoer og nederlag. Det er i tredje halvleg, at vi ofte får muligheden for at fejre succes eller bearbejde modgang. Her er der mulighed for at danne fællesskaber og netværker, der kan betyde noget for andre dele af vores muligheder. Vi skal være opmærksomme på at skabe muligheder for at gøre det attraktivt på tværs af forskellige ting. Sammen kan vi skabe bedre løsninger,” fortæller Lars Ejby og fortsætter:

”Fællesskaberne er er afgørende for resultaterne, derfor er det heller ikke ligegyldigt hvilke vilkår og rammer, som vi har til idræt og sportslivet. Det er afgørende, at vi har mulighed for udvikling og initiativer vi har til idræt og sportslivet. Det er afgørende, at vi har mulighed for udvikling og initiativer. Det vil være samtidig betyde, at der fortsat er plads til traditioner og gode vaner.

”Da vi i 2018 besluttede os for, at SIF skulle nedlægge sig selv, var det en erkendelse af, at tiden i dag er en anden, end da SIF blev stiftet. Hverdagen og virkeligheden i klubberne og foreningerne er helt anderledes, end da SIF blev stiftet. Det var en modig og rigtig beslutning at afvikle det. Det er modigt, at der skulle andet til. Byrådet besluttede at følge Kultur- og Idrætsudvalgets anbefaling, er vi glade for, at vi har valgt det idrætsråd, der i sidste uge konstituerede sig i dette hus,” udtaler Lars Ejby.

”Sidste år var et begivenhedsrigt år på mange måder, både med fiaskoer og succes. Tydeligt står indvielsen af den her hal med moderne faciliteter og det indbydende indgangsparti. Det er et af de store højdepunkter. Her vil vi komme til at fejre mange store triumfer, men det er vigtigt for udvalget at sikre gode rammer for alt sport og bevægelse. Indholdet kommer foreningerne og klubberne med, samarbejdet på tværs skal vi i fællesskab sørger for.”

”Jeg glæder mig til det kommende år, der vil berige os med succeser. Skulle jeg udtrykke ønsker for 2019 er det blandt andet, at det nye idrætsråd kommer godt fra start og sætter en spændende og udviklende dagsorden. Jeg håber, at vi ser flere fredericianere kaste sig i gang med idræt, at vi jubler og fejrer mange medaljetagere, og vi mærker følelsen af fællesskab. Det skaber stolthed, når man har vundet, og det er en af dl af vores lokale idrætshistorie,” lyder det fra Lars Ejby Pedersen.