Lars Ejby Pedersen er formand for Senior- og Handicapudvalget, og med den kasket på var han med til at underskrive den første samarbejdsaftale mellem Fredericia Kommune og Idrætsdaghøjskolen. Et samarbejde der har fungeret papirløst i mere end 30 år – og et samarbejde som Lars har haft god føling med som bestyrelsesmedlem og tidligere formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

“Aftalen betyder rigtig meget for mig. Det her er ikke bare et stykke papir. Det er et spørgsmål om at der ere tre udvalg der har positivt tilkendegivet, at vi gerne vil Idrætsdaghøjskolen. Derfor er jeg glad for at være her i dag. Dels fordi Idrætsdaghøjskolen er en fantastisk organisation og dels det at vi bekræfter, at Fredericia Kommune gerne vil det her samarbejde med Idrætsdaghøjskolen”, fortæller Lars Ejby Pedersen.

Hvad betyder det for Fredericia at dette tilbud findes?

“Udviklingen har været enorm. Det startede med at være et beskæftigesprojekt, der handlede om meget andet end idrætten. Det har udviklet sig til at have med folkesundhed og folkeidræt at gøre. Det er idræt for grupper der måske har svært ved at etablere sig i det foreningsliv vi kender. Man kan sige, at Idrætsdaghøjskolen i dag og for 30 år siden er meget forskellig”, siger Ejby og fortsætter:

“Men jeg synes stadigvæk, at der er meget potentiale. Jeg ser gerne, at vi kommer endnu længere. Jeg er sikker på, at når vi har en kæphest der hedder ensomhed, så er Idræt i Dagtimerne det inviterende fællesskab, hvor vi kan få flere borgere ind. Det er et uforpligtende fællesskab. I øvrigt så er det også godt for vores idrætsforeninger. Vi kunne håbe på, at mange af de medlemmer der kommer herude får lyst til at dyrke idræt lidt mere struktureret”.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer