Dansk Folkeparti har de seneste mange år gang på gang foreslået, at Fredericia skal have et fæstningscenter. Et center der kan fortælle om Fredericias historie, et center hvor man for alvor kan opleve hvordan Fredericia blev til, hvordan nogle af de store slag har været udkæmpet og hvordan Fredericia har udviklet sig. 

Dansk Folkeparti har tidligere foreslået, at Fredericia Kommune skulle købe den grund, hvor Voss-fabrikkerne tidligere holdt til. Det er nu gjort, og det vækker glæde hos Dansk Folkepartis gruppeformand, Susanne Eilersen. “Det har vi ventet længe på, så vi er naturligvis meget glade”, siger hun i et interview til Fredericia AVISEN.

“Der er ingen officielle planer med grunden endnu, men for os at se er grunden der perfekte sted at placere et fæstningscenter. Vi er klar over, at det ikke kommer lige med det samme, og indtil da skal grunden planes ud, så den bliver pænere at se på. Men vi er sikre på, at det her er det perfekte sted til et festningscenter”, siger Susanne Eilersen.

“Vi har i mange år haft et fæstningscenter på budgettet. For seks år siden fik vi afsat midler til en analyse af hvordan et fæstningscenter kunne se ud, og her er mange gode ting vi kan tage med videre. Vi har gennem tiden fået beskrevet fæstningscenteret i alle budgetter, så vi er glade for, at grunden nu er i hus”, fortsætter hun.

Hvorfor er det først nu, at man køber grunden?

“Da jeg startede i Fredericia Byråd lavede vi det ene sparekatalog efter det andet, så dengang var det jo helt utænkeligt, at der kunne gå pengene til det. Det er vendt nu, og vi har en god økonomi her i Fredericia. Det giver muligheder, og de muligheder skal vi gribe”, svarer Susanne.

“Vi er en garnisionsby og vi har en historie der er helt unik. Vi har en stor del af danmarkshistorien at fortælle, som mange desværre ikke kender til. Vi skal bevare historien, det står vi fast ved i Dansk Folkeparti. Fredericia har en unik historie, og et fæstningscenter med den kan ikke placeres andre steder”, siger Susanne og fortsætter:


“Et fæstningscenter bliver også et branding-parameter for Fredericia. Vi kan rigtig mange ting, og vi er gennem en flot udvikling. Men vi skal huske historien, for den er unik for Fredericia”.

Hvad er næste skridt?

“Det næste skridt er ikke at begynde at bygge, men det bliver at få lavet en bindende tidsplan med det næste budget, så projektet kan blive realiseret. Vi skal heller ikke være alene. Der er nogle af de største pensionskasser og andre investorer der sender penge i vores retning når det kommer til udviklingen af Kanalbyen. Der skal vi afsøge mulighederne for, at det også bliver tilfældet for fæstningscenteret”, siger Susanne.

Hvad forestiller du dig, at et fæstningscenter skal indeholde? 

“Det skal være et center der fortæller historien om Fredericia og om menneskerne bag det der er sket. En danmarkshistorie med Fredericia-brillerne på. Det skal ikke kun være gamle ting, det skal også være virtuelt og interaktivt. Det være sig rollespil og andet, så man virkelig får en fornemmelse af hvordan det var at gå i de gamle gader med halm på om aftenen. Det skal være et center der følger med den teknologiske udvikling. Man kan så meget i dag, og set skal vi udnytte”, siger Susanne og fortsætter:

“Det skal også fortælle noget om vores nuværende situation. Vi har en velfungerende kaserne, der udvider. Vi er de første til at uddanne cyber-værnepligtige. Det fortjener også at blive formidlet. Især fordi, at det nok er her de fleste krige i fremtiden vil blive udkæmpet. Man kan lave enorme skader over nettet. Det kan være gennem fake news, men også ved at lukke ned for dele af nettet kan skabe utrolig stor skade”.

“Vi glæder os til, at vi fortsat skal snakke fæstningscenter, denne gang med mere dybde. Vi har løftet den i mange år, men i Dansk Folkeparti er vi tålmodige, så vi glæder os blot over, at vi nu er kommet ét skridt videre. Et stort skridt”, slutter Susanne Eilersen, gruppeformand for Dansk Folkeparti.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer