Folketingets partier landede natten til fredag en aftale om næste fase i genåbningen af Danmark. Lange, men alligevel virkelig korte forhandlinger har ført til et resultat, der vækker stor glæde ude i landet. Det er også tilfældet for Dansk Folkepartis gruppeformand, Susanne Eilersen, der dog savner mere konkret omkring de ældre.

Susanne Eilersen har selv været en del af det politiske miljø på Christiansborg, et miljø der jævnligt indeholder timelange forhandlinger om store beslutninger for Danmark. Hun fortæller dog, at det er svært at sammenligne den normale hverdag med situationen som den er nu.

“Det her er en helt anderledes situation, for det er forhandlinger om noget ingen har prøvet før. Så det er svært at sammenligne. De forhandlinger jeg har siddet med i er almindelige forløb. Eksempelvis en ny aftale til fængslesbetjente, politiet eller udligning. Det er forberedt i lang tid, der er lavet beregninger og andet. Her famler man lidt mere i blinde, for der er ikke noget evidens på hvordan man bedst åbner et land op igen. Det er en helt andet måde og en måde hvor man måske skal prøve sig lidt frem med sund fornuft og hurtige beslutninger”, fortæller Susanne Eilersen.

Hvordan ser du på indholdet i den indgåede aftale?

“Jeg har lige skimmet aftalen, for jeg har gået i flere dage og tænkt på hvad vi kan gøre. Det er rigtig godt for folk med erhverv, og jeg er klar over at det er der fokus er nu, for det er godt for folks pengepung og levebrød. Det er også der et stort fokus skal være. Men det jeg har tænkt på, som også står i aftalen, er det med vores sårbare ældre og udsatte”, svarer Susanne og fortsætter:

“Hvordan kan vi gribe det her an i Fredericia? Jeg er glad for at der er kommet noget ind i aftalen. Godt nok er der ikke noget konkret, fordi der skal arbejds videre med det i de forskellige resortområder, men jeg vil arbejde videre med det – og måske også bede Borgmesteren og forvaltningen om at tænke på hvordan vi kan begynde at åbne lidt op for vores plejehjem og bostæder”.

“Vi har nogle ældre mennesker der bor på plejehjem som ikke har mange år tilbage. De er pludselig afskåret fra alt familiekontakt. De er meget ensomme nu – og mange har også været ensomme før, men de er endnu mere ensomme nu. Hvordan kan vi på en eller anden måde åbne forsvarligt op, så de kan have en eller anden form for kontakt med nogle af deres nærmeste i den sidste tid. Det bliver vi simpelthen nødt til”, slår hun fast.

“Med rengøringen skal vi også have mere styr på. Det er klart, at da vi stod for 6-8 uger siden at lukke ned, så måtte vi gribe og gøre med det vi kunne, men det er klart, at vi bliver nødt til at lukke op. Også for dem der bor hjemme, for de skal også have gjort rent, skiftet sengetøj og regelmæssigt i bad, for hvis ikke det er Corona der tager livet af dem, så er det andre ting i forhold til hygiejne de kan blive syge af”, fortsætter hun.

“Det er de ting jeg fokuserer meget på lige nu. Der er andre der fokuserer på erhvervslivet. Det er rigtig godt, og det skal også køre. Men her er en gruppe borgere, som nogen også skal fokusere på”, lyder det afslutningsvist fra Susanne Eilersen, gruppeformand for Dansk Folkeparti.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer