Det var en glad Gruppeformand for Dansk Folkeparti, som Fredericia AVISEN torsdag morgen fangede på telefonen. Der er nemlig en række tiltag på vej, der skal give mulighed for besøg på plejehjem, almindelig rengøring og delvis åbning af aktivitetstilbud.

“Vi havde fået et ekstraordinært møde i Senior- og Handicap. Jeg har været mege optaget af, at man kan begynde at åbne for udebesøg. Vi havde et rigtig godt møde, og vi er alle sammen på linje med at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer. De forskellige plejehjem har set på mulighederne, og derfor bliver det også lidt differencieret fra plejehjem til plejehjem”, fortæller Susanne Eilersen i et interview til Fredericia AVISEN.

“Men det vil være sådan, at vi fra en gang i næste uge kan starte. Man skal anmelde at man kommer, så personalet kan sikre at der er plads nok. Det synes jeg også er fair nok. Vi anbefaler, at det er et par stykker fra hver. Vi skal også huske, at der er mange beboere på vores plejehjem. Vi ser helst, at det kun er et par stykker der kommer i starten. Men jeg er glad for, at  der bliver åbent”, fortsætter hun.

“Der er også nogle beboere der ikke kan komme ud. Der går vi i tænkeboks for at se hvad vi kan gøre der. For det er klart, at de også skal have besøg. De skal også have lov stadig at have kontakt med deres pårørende”, slår Susanne Eilersen, medlem af Senior- og Handicapudvalget fast.

Både rengøring og aktiviter starter igen

Men det er ikke kun besøg der nu bliver åbnet for. Der er også både mere rengøring og aktiviteter på programmet for næste fase af genåbningen i Fredericia.

“Folk får også rengøring igen. Ikke at de ikke har fået det, men det har været begrænset. Det kan man godt gøre i en kortere periode, men det åbner vi også op for igen, så vi nu kommer tilbage til almindelig rengøring igen. Det er jeg utrolig glad for”, fortæller Susanne Eilersen.

“Vi havde en lidt længere snak om bostederne, men de kommer i anden fase. Vi nedlægger sengene på ProAktiv og starter aktivitetscenteret. Heldigvis har vi ikke fået brug for sengene på ProAktiv, så vi returnerer sengene til SOSU-skolen. Vi bibeholder stadig sengene på sundhedshuset. Vi skal også have åbnet for dagscenteraktivitet”, suger Susanne og fortsætter:

“Men det sker i små skridt, og det vil ikke være de samme tilbud som før. Har man været vant til hver dag både formiddag og eftermiddag, så skal man ikke forvente det på samme måde lige foreløbigt. Vi har ikke plads til at have alle på én gang, så vi må finde løsninger. Men vi åbner så man går fra sket ingenting til noget aktivitet. Det synes jeg er rigtig godt, og så tror jeg at alle har forståelse for at vi ikke kører direkte på fuldt blus”:

“Jeg er rigtig glad for, at udvalgsformanden inviterede til det her møde. Jeg synes det var godt og konstruktivt. Der skal også være en stor ros til forvaltningen der har lavet et stort forarbejde”, lyder det afslutningsvist fra Susanne Eilersen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer