Dansk Folkepartis Susanne Eilersen er på Christiansborg, hvor Snapstinget danner baggrund for partiets valgaften. Det blev ikke en fest denne gang, hvilket partiets leder Kristian Thulesen Dahl slog fast, da han tidligere på aftenen gjorde sin entre. For Fredericias Susanne Eilersen bliver valget muligvis et exit i landspolitik.

“Jeg er naturligvis skuffet. I Fredericia ender vi dog højere end landsgennemsnittet. Det er jeg nødt til at være lidt glad for, men generelt så har vi fået en lussing, men det er bare op på hesten igen. Det ser svært ud for mig. Jeg tror, at vi får tre mandater i syd, og jeg ved godt, at de personlige stemmer ikke er talt op endnu, men jeg reger ikke med noget. Mit udgangspunkt for mit besøg hos TVSYD i morgen er, at jeg er færdig,” fortæller Susanne Eilersen og fortsætter:

“Det har været en meget travl dag, jeg starte den med aktiviteter i Fredericia, hvor jeg mødte mange glade vælgere, og senere til Grundlovsfest på Fyn, og nu sidder vi på Borgen. Vi anerkender lussingen og skal nu efterrationalisere. Kristian tager tur rundt i landet og taler med vores gode medlemmer og får feedback, hvorefter vi lægger en ny slagplan. Vi ændrer ikke vores politik, for den tror vi på, og vi fortsætter med den.”

Hvordan ser du valget generelt?

“Vi er alle spændte på, hvordan Mette Frederiksen skal danne regering med tre næsten lige store partier. Det kan blive svært, og måske får vælgerne ikke det, som de troede, de ville få. Venstre får i øvrigt et flot resultat i Fredericia, og det gør Socialdemokratiet også. Og sådan er det, det er vælgerne, der bestemmer, og det er demokratiets festdag. Vi er slået hjem, men ikke slået ud,” siger Susanne Eilersen.

Hvis du ikke kommer ind, betyder det så en pause for dig i landspolitik?

“Nej, hvis jeg ikke kommer ind, så stopper jeg i landspolitik. Det er naturligvis ikke slut med politik, der er meget at arbejde med i Fredericia, men det kræver for mange ressourcer at komme i Folketinget, og når der går fire år, hvor man skal være spilbar, skal man være klar til det game, og der er jeg nået til et punkt i mit liv, hvor jeg er et andet sted.”

http://bit.ly/sofielindelecture