Efter at en omfattende aktindsigt tirsdag gav flere medier indsigt i et notat, der afslørede at forhenværende borgmester Jacob Bjerregaard brugte sin borgmesterposition til at erhverve en byggegrund i Fredericia, har Susanne Eilersen fra Dansk Folkeparti været frustreret.

I mange år har Eilersen fungeret som viceborgmester i Fredericia Kommune, og hun er blevet meget overrasket over notatet, der nu samler overskrifter, også på landsplan.

– Jeg har svært ved at finde undskyldninger for det. Man kan ikke bruge sin position som borgmester til at fremme ens egne og iøvrigt private sager gennem den magt, man har. Derfor bringer vi sagen op i Folketinget, siger Susanne Eilersen.

Hun har været i kontakt med Peter Skaarup, Gruppeformand for Dansk Folkeparti i Folketinget, der tørt konstaterer at det hører en bananrepublik til. Derfor vil han have den socialdemokratiske social- og indenrigsminister, Astrid Krag, til at redegøre for hvilke konsekvenser der kommer for den forhenværende borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard.

Susanne Eilersen har selv siddet i Folketinget, og hun har under de sidste mange ugers tumult i Fredericia været med til at vedtage og implementere den eksterne advokatundersøgelse, der nu skal kulegrave Bjerregaards forhold. Selvom Jacob Bjerregaard nu er forhenværende borgmester, mener Dansk Folkeparti at sagen er så alvorlig, at det ikke kan undskyldes.

– Man kan ikke bare give instrukser til medarbejdere af den karakter, og mere vil jeg ikke sige til det lige nu, slutter Eilersen.

Sagen om Jacob Bjerregaard ser dermed ud til at fortsætte, også i Folketinget.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Karen Møberg
Karen Møberg
21:38 - 13. januar 2021 21:38

Hvordan kan Eilersen være overrasket og skuffet som Viceborgmester, når hun har været borgmesterens højre hånd i 7 år. Uden at have siddet i Byrådet er man ikke overrasket, for det måtte komme, når de rigtige journalister fik opgaven, da alt i den forhenværende Borgmesters tid har været et lukket og forbudt ting at spørge ind til noget. Man fik i hvert fald ikke et svar.

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
21:41 - 13. januar 2021 21:41

Man ligger, som man har redt!

Jens Jørn Pedersen
Jens Jørn Pedersen (@jensjoernpedersen)
08:33 - 14. januar 2021 08:33

Vidner det ikke om Susanne Eilersens inkompetence? Hun har troet blindt på Jacob Bjerregaard Jørgensen.